Kaspersky Lab tiek trīskārši kronēts par labāko savā klasē ar vairākiem AV-TEST apbalvojumiem

4. aprīlis 2018
Trijnieks noteikti ir Kaspersky Lab maģiskais skaitlis, kopš tā izstrādājumi ir ieguvuši apbalvojumus trijās kategorijās pēc neatkarīgā IT drošības institūta AV-TEST jaunākajiem testiem. Kaspersky Lab mazo uzņēmumu, biznesa gala iekārtu un mājas interneta drošības risinājumi ir uzvarējuši, apliecinot uzņēmuma kompetenci lietotāju un uzņēmumu aizsardzībā no jaunākajiem un vissarežģītākajiem kiberapdraudējumiem.

AV-TEST-2017-Awards-Kaspersky-Lab

Pēc vairākkārtējām uzvarām 2017. gadā četri Kaspersky Lab izstrādājumi ir apbalvoti trijās testēšanas kategorijās. Vissekmīgākais bija Kaspersky Internet Security, kas ieguva pirmo vietu vislabākās veiktspējas, vislabākās lietojamības un vislabākās ārstēšanas kategorijā. Vēl apbalvojumi tika piešķirti Kaspersky Small Office Security par vislabāko veiktspēju, Kaspersky Endpoint Security par vislabāko lietojamību un Kaspersky Virus Removal Tool par vislabāko ārstēšanu.

Labākās veiktspējas (Best Performance) kategorijā tiek apbalvoti izstrādājumi, kas ir ieguvuši vislabāko vidējo rezultātu divu mēnešu veiktspējas novērtējumos. Testos tiek mērīts, kā sistēmas ātrumu ietekmē tipiskas lietotāja darbības, piemēram, populāru vietņu atvēršana, datņu kopēšana un bieži izmantojamu lietoņu lejupielādēšana, instalēšana un atvēršana.

Savukārt lietojamības (Best Usability) kategorija pievēršas izstrādājuma ietekmei uz sistēmas lietojamību un pamatojas uz diviem faktoriem: lietotāja uzmanības novēršanu ar brīdinājuma paziņojumiem nepazīstamu programmu gadījumos vai viltus trauksmēm, kad droša programmatūra tiek detektēta kā kaitīga. Tiek izmantota īpaša AV-TEST analīzes sistēma, lai pārbaudītu, vai populāru programmu, tostarp Mozilla Firefox un Adobe Reader, jaunākās versijas var pilnīgi instalēt un funkcionēt bez brīdinājuma paziņojumu izraisīšanas vai programmu bloķēšanas.

Visbeidzot, vislabākās ārstēšanas (Best Repair) apbalvojumi tiek piešķirti izstrādājumiem, kam visveiksmīgāk izdodas atkopt datorsistēmu no inficēšanās ar pašreizējām ļaunprogrammatūru saimēm, tostarp ar sistēmlaužņa funkcijām, kas spēj noslēpt savus komponentus testējamajā sistēmā.

Institūts AV-TEST ir autoritatīvākais starptautiskais pakalpojumu sniedzējs, kas pārvalda vairāk nekā 2500 terabaitu testu datu un veic kompleksas testu procedūras, kas tiek regulāri pilnveidotas, lai saglabātu atbilstību jaunākajām tendencēm IT drošības nozarē.

2017. gada apbalvojumi no citiem neatkarīgajiem drošības produktu testētājiem

Ikgadējā labāko drošības risinājumu apbalvošanā 2018. gada februārī Kaspersky Internet Security jau 7. reizi pēc kārtas saņēma AV-Comparatives apbalvojumu par izciliem rezultātiem testos. Kaspersky Lab ir vienīgais ražotājs ar šādiem sasniegumiem.


AV-Comparatives-awards-Kaspersky-Lab


AV-Comparatives piešķīra gada apbalvojumus Kaspersky Lab arī tādās atsevišķās kategorijās kā aizsardzība (Real-World Protection 2017 un Malware Protection 2017), veiktspēja (Best Overall Speed 2017) un inficētu datorsistēmu ārstēšana (Malware Removal 2017). AV-Comparatives ir neatkarīga drošības risinājumu testēšanas organizācija, kas bāzējas Austrijā un jau vairāk kā 10 gadus veic aizsardzības un citus testus.

Trešo gadu pēc kārtas Kaspersky Lab saņēma gada balvu par vislabāko aizsardzību darbam ar tiešsaistes bankām MRG Effitas Online Banking/Browser Security 2016/2017.


MRG-Effitas-2017-award-online-banking-security-Kaspersky


MRG Effitas četros ceturkšņa testos drošības risinājumiem bija jānosargā lietotāja dati un finanses pret specializētās finanšu ļaunprogrammatūras uzbrukumiem. Pat iegūt MRG Effitas Banking Certification šajos testos jau ir panākums, bet gada atzinība norāda uz izcilām spējām aizsardzībā. Kaspersky Lab panākumu atslēga meklējama tradicionālo un speciālo tehnoloģiju kopsadarbībā - tetstētajā drošības programmatūrā Kaspersky Internet Security ir iekļauta īpaša komponente darbam ar tiešsaistes maksājumiem Safe Money jeb Droša nauda.

Kaspersky Lab atkal ieņem pirmo vietu kiberdrošības pirmā trijnieka TOP3 mērījumā

Tomēr arī tas nav viss un ir vēl kaut kas, kas parāda, ka gada balvas ir nopelnītas godam. Tas ir visu nozīmīgāko 2017. gada testu kopsavilkums TOP3, kurā Kaspersky Lab jau piekto gadu pēc kārtas ir pārliecinošs uzvarētājs. Kompānijas produkti ir spējuši izcīnīt gan visvairāk pirmo vietu, gan visbiežāk būt starp trim pirmajiem.



Vairāk par TOP3 apkopojumu lasiet šeit.