AV-TEST apstiprina: Kaspersky Endpoint Security Cloud nodrošina visaugstāko aizsardzību pret šifrējošajiem izspiedējvīrusiem

7. oktobris 2021
AV-TEST apstiprina: Kaspersky Endpoint Security Cloud nodrošina visaugstāko aizsardzību pret šifrējošajiem izspiedējvīrusiem
Saskaņā ar nesen veikto AV-TEST novērtējumu Kaspersky Endpoint Security Cloud ir demonstrējis 100% efektivitāti pret izspiedējvīrusu uzbrukumiem. Trīs dažādu scenāriju un 113 uzbrukumu paraugu rezultātā produkts nezaudēja nevienu lietotāja failu un pārspēja pārējos 10 kiberdrošības risinājumu ražotājus.

Pēdējo gadu laikā izspiedējvīrusi ir kļuvui par nozari ar daudzām ļaunprogrammatūras saimēm, noziedzīgiem grupējumiem un uzbrukumiem, kas tiek piedāvāti kā pakalpojums. Tikai 2021. gada 2. ceturksnī internetā tika konstatētas 3905 jaunas izspiedējvīrusu modifikācijas, liecina Kaspersky pētījums. Nokļūstot sistēmā, šāds uzbrukums ātri izplatās no vienas datorsistēmas uz otru, savukārt failu atkopšana un atjaunošana var ilgt dienas vai pat nedēļas. Lai izvairītos no šādām sāpīgām un dārgām sekām, uzņēmumiem jāizmanto uzticams un pārbaudīts kiberdrošības risinājums, kas var atklāt ļaunprātīgas darbības un atritināt sistēmu līdz stāvoklim pirms datu šifrēšanas.

AV-TEST pārbaudīja 11 biznesa galiekārtu aizsardzības platformas trīs scenārijos: eksistējošu izspiedējvīrusu programmatūras uzbrukumi lokālā sistēmā saglabātiem lietotāju failiem, eksistējošu izspiedējvīrusu uzbrukumi lietotāja failiem, kas atrodas attālā koplietošanas mapē, un izspiedējvīrusu konceptuāla koda (Proof of Concept) uzbrukumi lietotāja failiem lokālā sistēmā. Testa laikā tika sagaidīts, ka produkti atklās izspiedējvīrusu darbību un to failus, bloķēs tos, atritinās visas lietotāju failu izmaiņas un novērsīs draudus mērķa sistēmai. Tests ietvēra 25 izspiedējvīrusu saimes, piemēram, REvil, Ryuk, Conti, Lockbit, pysa, Ragnarlocker, Ransomexx un citas, kā arī 14 konceptuālā koda (PoC) paraugus.

Kaspersky Endpoint Security Cloud pilnībā bloķēja 100% uzbrukumu visos trīs scenārijos, neviens lietotāja fails netika šifrēts, un no aizsargātās sistēmas pilnībā tika novērsti draudi. Kaspersky Endpoint Security Cloud uzrādīja visaugstāko aizsardzības līmeni no visiem pārbaudītajiem produktiem, pierādot savu vērtību uzņēmumiem aizsardzībā pret šāda veida uzbrukumiem. Tas spēja aizsargāt uzņēmuma datus gan darbastacijā, gan koplietotajās mapēs, ja tos apdraudēja esošās izspiedējvīrusu saimes, kā arī pret īpaši testam izveidotajiem konceptuālajiem paraugiem. Pēdējais tests ietvēra dažādas reālas šifrēšanas metodes, ko izmanto uzbrucēji.


AV TEST Ransomware Kaspersky
Dažādu produktu uzrādītā aizsardzība pret izspiedējvīrusiem. “Completelely blocked" (pilnībā bloķēts -zaļš) nozīmē, ka izspiedējvīrusi tika atklāti un visi lietotāja faili aizsargāti. “Partially blocked” (daļēji bloķēts - dzeltens) nozīmē, ka izspiedējvīrusi tika atklāti, bet daži lietotāja faili tika zaudēti (netika aizsargāti).

"Mūsu testos Kaspersky piedāvāja augsta līmeņa aizsardzību pret visiem izspiedējvīrusu uzbrukumiem. Tas nepārprotami pārspēja citus testētos produktus. Neatkarīgi no tā, vai mēs runājam par Revil, Ryuk vai Conti – neviens no tiem nebija efektīvs un nespēja veikt ļaunprātīgas darbības, kad sistēmu aizsargāja Kaspersky," saka Andreass Markss, AV-TEST izpilddirektors.

Pilnu pārskatu "Advanced Endpoint Protection: Ransomware Protection Test" testam, ko pēc Kaspersky pieprasījuma veica AV-TEST GmbH, var atrast šeit.

Lai iegūtu papildinformāciju par Kaspersky Endpoint Security Cloud vai to izmēģinātu, lūdzu, apmeklējiet produkta lapu šeit.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 240 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo. Vairāk par Kaspersky lasiet šeit.

Par Starptautisko caurredzamības iniciatīvu
2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu (un kompilēt to, lai pārliecinātos, ka tas atbilst produktiem tirgū), programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus (tas jau ir noticis vairāk kā 20 reizes). Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Par Kaspersky Private Security Network Latvijā
Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.