Kaspersky demonstrē tehnoloģisko izcilību ar augstāko vietu 76% testu 2021. gadā

14. aprīlis 2022
2021. gadā Kaspersky drošības produktu klāsts ir ieņēmis vadošo pozīciju starp konkurentiem pēc TOP3 rādītāja.
Gada laikā Kaspersky piedalījās 75 neatkarīgos testos un pārskatos, un uzņēmuma produktiem tika piešķirtas 57 pirmās vietas, bet 63 vietas ar augstāko īpatsvaru tika iegūtas pirmajā trijniekā jeb TOP3.

TOP3 rādītājs parāda, cik veiksmīgs ir ražotājs, novērtējot tā veiktspēju daudzos neatkarīgos testos kalendārā gada laikā. Konsekventa dažādu produktu veiktspēja daudzos testos sniedz nozīmīgāku uzņēmuma novērtējumu nekā viena testa rezultāti. TOP3 ietver laboratorijas testu rezultātus, piemēram, AV-Comparatives, AV-TEST, SE Labs un citus.


AV TEST Ransomware Kaspersky
AV-TEST veiktais tests "Advanced Endpoint Protection: Ransomware Protection" liecināja, ka Kaspersky Endpoint Security Cloud spēj sasniegt augstāko iespējamo rezultātu, aizsargājot pret visiem pētījumā izmantotajiem izspiedējvīrusu uzbrukumiem.

No daudzajiem 2021. gada TOP3 testiem daži ir īpaši ievērības cienīgi. AV-TEST veiktais tests "Advanced Endpoint Protection: Ransomware Protection" liecināja, ka Kaspersky Endpoint Security Cloud spēj sasniegt augstāko iespējamo rezultātu, aizsargājot pret visiem pētījumā izmantotajiem izspiedējvīrusu uzbrukumiem. Britu testētājs SE Labs uzņēmuma uzlabotās drošības (EDR) testā produktam Kaspersky Endpoint Detection and Response piešķīra augstākās pakāpes novērtējumu AAA, jo tas atklāja katru no 16 mērķuzbrukumiem no 4 APT grupām (DragonFly & DragonFly2, Oilrig, FIN7 un Carbanak, APT29) bez viltus pozitīviem rezultātiem. Kaspersky Endpoint Security for Business saņēma AV-TEST balvu Advanced Threat Protection Test par aizsardzību pret izspiedējvīrusu programmām, kā arī vairākas citas organizācijas ikgadējās balvas, tostarp "Labākā aizsardzība", "Labākā veiktspēja (ātrdarbība)" un "Labākā lietojamība". Kaspersky Endpoint Security for Business arī IDC ir novērtējis kā Major Player pārskatā IDC MarketScape, un tas tika atzīmēts ar savu spēju piedāvāt uzņēmuma klientiem sākotnēji integrētu starpproduktu risinājumu.

avtest_award_2021_kaspersky
AV-TEST ir izcēlis Kaspersky mājas un biznesa produktus ar lielāko skaitu 2021. gada balvu "Labākā aizsardzība", "Labākā veiktspēja (ātrdarbība)" un "Labākā lietojamība".

Attiecībā uz mājas lietotāju risinājumiem Kaspersky Internet Security ir ticis izcelts vairākās ikgadējās balvās, piemēram, AV-TEST kategorijā "Labākā aizsardzība" un "Labākā veiktspēja". AV-Comparatives arī ierindoja Kaspersky Internet Security kā visaugstāk novērtēto jeb "Top Rated" 2021. gadā ar četrām konkrētās jomās piešķirtajām balvām: ATP "Advanced Threat Protection" 2021 Silver, "Labākais kopējais ātrums" 2021 Silver, "Zemākie viltus pozitīvie rezultāti" 2021 Silver un "Real-World Protection" 2021 Silver. Papildus tam Kaspersky Internet Security saņēma AV-TEST balvu Advanced Threat Protection Test par aizsardzību pret izspiedējprogrammatūru. Kaspersky Safe Kids saņēma AV-TEST atzinību "Approved" par visaptverošu funkcionalitāti, kas nodrošina pilnu aizsardzību visās platformās (Windows, Android un iOS). Turklāt AV-TEST nosauca Kaspersky VPN Secure Connection kā vienu no labākajiem risinājumiem spēlēm un straumēšanai, izceļot tā stabilos ātruma vērtējumus un spēcīgo caurspīdīguma piedāvājumu lietotājam. SE Labs arī  ir izcēlis Kaspersky Internet Security un ierindojis to ar augstāko atzīmi "AAA", un produkts sasniedza augstāko kopējo precizitātes vērtējumu — 100% otrajā un ceturtajā ceturksnī.

Laikā no 2013. līdz 2021. gadam Kaspersky produkti ir piedalījušies 741 neatkarīgā testā TOP3 ietvaros. Šajā laika posmā Kaspersky risinājumi ir ieguvuši 518 pirmās vietas un 612 rezultātus pirmajā trijniekā TOP3.

Plašāka informācija par TOP3 jaunākajiem rezultātiem un datiem pieejama PDF dokumentā šeit.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 240 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo. Vairāk par Kaspersky lasiet šeit.

Par Starptautisko caurredzamības iniciatīvu
2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra tika migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus (tas jau ir noticis vairāk kā 20 reizes). Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Par Kaspersky Private Security Network Latvijā
Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.