Stabili labākais — Kaspersky Internet Security 2013 saņem augstāko apbalvojumu kārtējā pārbaudījumā

15. augusts 2013
Stabili labākais — Kaspersky Internet Security 2013 saņem augstāko apbalvojumu kārtējā pārbaudījumā
Kaspersky Lab informē, ka risinājums mājas datoru lietotāju aizsardzībai Kaspersky Internet Security 2013 ir ieguvis pirmo vietu, saņemot augstāko apbalvojumu Advanced+ pēc neatkarīgās, četrus mēnešu ilgās testēšanas Whole Product Dynamic «Real-World» Protection Test March-June 2013, ko veica autoritatīvā testēšanas organizācija AV-Comparatives. Kaspersky Lab risinājums bloķēja 99,9% no visiem pārbaudījumam atlasītajiem apdraudējumiem.

Testēšanas gaitā AV-Comparatives eksperti pārbaudīja aizsardzības risinājumu spēju atklāt un bloķēt reālus apdraudējumus — testam bija izvēlētas kaitīgās programmas, kas izmantotas uzbrukumiem tīmeklī laikposmā no 2013. gada marta līdz jūnijam. Pārbaude notika operētājsistēmas Windows 7 pārvaldītos datoros, kur bija instalētas arī populārās programmas Adobe Reader, Flash Player ActiveX, Apple QuickTime, Microsoft Internet Explorer, Office, .NET Framework, Mozilla Firefox, Oracle Java un VideoLAN VLC Media Player. Šo programmu ievainojamības hakeri bieži izmanto, lai veiktu uzbrukumus interneta lietotājiem.

Kopumā testa komplekts sastāvēja no 1972 kaitīgajām programmām, no kurām Kaspersky Lab izstrādājums neatklāja tikai divas. Citu testa dalībnieku garām palaisto draudu daudzums bija no 4 līdz 27 incidentiem. Turklāt Kaspersky Internet Security 2013 pieļāva tikai vienu viltus trauksmi, bet pārējie testa dalībnieki — vidēji astoņas. Ar augsto apbalvojumu noslēdzās četri pārbaudes mēneši, pie tam katrā no tiem Kaspersky Internet Security efektivitātes novērtējums nebija zemāks par 99,8%. Pārbaudījumos martā un maijā izstrādājuma efektivitāte bija 100%.

«Informācijas drošības nozares specifika no daudzām saistītajām jomām atšķiras ar to, ka nav iespējams vienreiz izstrādāt labu programmu un pēc tam šad tad izlaist tai atjauninājumus. Labs aizsardzības risinājums nozīmē nepārtrauktu ļaunprogrammatūru atklāšanas tehnoloģiju pilnveidi. Šī darba rezultāts ir nemainīgi augsts aizsardzības līmenis, ko nodrošina mūsu produkts. Šādi ilgstoši testi, kāds ir AV-Comparatives pārbaudījums, ir noderīgi tāpēc, ka dinamikā parāda, cik labi ir noteikti risinājumi,» komentēja Kaspersky Lab Antivīrusu pētījumu laboratorijas vadītājs Oļegs Išanovs.

AV-Comparatives ir viena no autoritatīvākajām starptautiskajām testēšanas organizācijām. AV-Comparatives aizsardzības izstrādājumu pārbaudes metodika ir vispāratzīta un ne reizi vien saņēmusi augstus apbalvojumus no informācijas drošības nozares ekspertiem. Sīkāku informāciju par AV-Comparatives veiktā testa rezultātiem var iegūt organizācijas mājaslapā www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2013/07/avc_prot_2013a_en.pdf.