Kaspersky Lab atkal Maģiskā kvadranta līderos

21. janvāris 2013
Kaspersky Lab otro gadu pēc kārtas saņem statusu "līderis" uzņēmuma Gartner Maģiskajā kvadrantā kategorijā Endpoint Protection Platforms (risinājumi galiekārtu aizsardzībai)*. Uzņēmums paziņo, ka, iegūstot augstu novērtējumu kategorijās «stratēģisks redzējums» (completeness of vision) un «īstenošanas efektivitāte» (ability to execute), tas ir apliecinājis savas pozīcijas starp galiekārtu aizsardzības risinājumu vadošajiem piegādātājiem pasaulē.

Analītiskās aģentūras Gartner Maģiskais kvadrants ir viens no autoritatīvākajiem informācijas avotiem uzņēmumiem, kuri vēlas novērtēt ražotājus un risinājumus korporatīvās IT drošības jomā. Tas tiek veidots, pamatojoties uz plaša galiekārtu aizsardzības izstrādājumu loka kompleksu analīzi, un sastādīts, balstoties uz kritērijiem, kas pieskaitāmi divām kategorijām: stratēģisks redzējums (completeness of vision) un īstenošanas efektivitāte (ability to execute). Stratēģiskais redzējums atspoguļo risinājumu ražotāja novatorisma potenciālu, kā arī stāvokli galiekārtu aizsardzības risinājumu tirgū (vai uzņēmums nosaka spēles noteikumus, vai ievēro tos). Īstenošanas efektivitāte ņem vērā ražotāja finansiālo stāvokli, elastību, reaģējot uz tirgus prasībām, produkcijas izstrādi, pārdošanas kanālus, klientu bāzi un līdzīgus faktorus galiekārtu aizsardzības segmentā.

«Mēs ļoti priecājamies otro gadu pēc kārtas atrasties Gartner Maģiskā kvadranta līderu vidū. Mums ir ļoti svarīgs šāds IT tirgus izpētes jomas līdera pozitīvs novērtējums,» uzņēmuma Gartner pārskata rezultātus komentēja Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis. «Es uzskatu, ka mūsu pozīcija Maģiskajā kvadrantā apliecina izstrādājumu un risinājumu, kurus mēs piedāvājam saviem pasūtītājiem visā pasaulē, augsto kvalitāti. Mēs nepārtraukti pilnveidojam savus risinājumus, sasniedzot arvien augstāku kaitīgo programmatūru atklāšanas līmeni, izstrādājumu veiktspēju un lietotāju ērtības, vienlaikus neatpaliekot no strauji mainīgās korporatīvās vides. Pašlaik uzņēmumiem ir vajadzīga iespēja kompleksi aizsargāt ierīces, kas satur korporatīvos datus. Mēs piedāvājam klientiem labākos risinājumus savā klasē, kas ļauj to paveikt maksimāli efektīvi.»

Dažas no Kaspersky Endpoint Security galvenajām priekšrocībām, kuras atzīst gan nozares līderi, gan analītiķi, ir ātra un precīza kaitīgo programmatūru atklāšana, kā arī ielaušanās novēršanas sistēmas progresīvās funkcijas (HIPS). Izstrādājuma darbības vienkāršā pārvaldība, ko nodrošina pilnfunkciju vadības konsole Kaspersky Security Center, kā arī visu komponentu pilnīgā integrācija padara to vēl pievilcīgāku pasūtītājiem.

Sīkāku informāciju par Kaspersky Lab novatoriskajiem korporatīvajiem izstrādājumiem IT drošības nodrošināšanai var atrast https://kaspersky.antivirus.lv/lat/enterprise/.

* Gartner, Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms. Pīters Fērstbruks, Džons Žirārs, Nīls Makdonalds 2013. gada 2. janvārī.

Par Gartner Maģisko kvadrantu
Uzņēmuma Gartner publicētā informācija nav noteiktu ražotāju, preču vai pakalpojumu ieteikums, un to nevar uzskatīt par padomu izvēlēties piegādātājus ar augstāko novērtējumu. Gartner analītisko publikāciju pamatā ir uzņēmuma ekspertu viedoklis, un tās nevar uzskatīt par fakta konstatāciju. Gartner nesniedz nekādas tiešas vai netiešas garantijas attiecībā uz publicētajiem datiem, tostarp garantijas par komerciālo derīgumu vai piemērotību noteiktiem mērķiem.