Kaspersky Lab kibernoziedzības apkarošanas frontē — 20 gadu pēc Cascade

25. jūlijs 2017
20 gadu jubilejas priekšvakarā starptautiskais kiberdrošības uzņēmums Kaspersky Lab no viena cilvēka aizraušanās ir izaudzis par kibernoziedzības apkarotāju visā pasaulē. Balstoties uz jauninājumiem un redzējumu, šogad Kaspersky Lab cīņa ir sasniegusi jaunu līmeni: ir uzsāktas svarīgas iniciatīvas, piemēram, adaptīvais Kaspersky Security Cloud un Kaspersky OS, lai uzņēmumi un patērētāji varētu pasargāt sevi no nepārtraukti augošajiem apdraudējumiem. Sākot no projekta Earth 2050, kas parāda, kāda nākotnē varētu izskatīties kiberdraudu vide, un ar eksperimentu Sound of Safety, kurā tiek pētītas skaņas, ko ļaudis saista ar drošības sajūtu, Kaspersky Lab joprojām apsteidz noziedzniekus un atrodas kiberdrošības nozares priekšgalā.

1989. gadā kāds jauns programmētājs konstatēja, ka viņa datoram ir uzbrucis bēdīgi slavenais vīruss Cascade. Aizrāvies ar šo problēmu, viņš nolēma notvert vīrusu, izanalizēt to un izstrādāt programmatūru, kas var to neitralizēt. Šis programmētājs bija Jevgeņijs Kasperskis, un tā aizsākās Kaspersky Lab, kas tagad ir 20 gadus vecs uzņēmums ar vairāk nekā 3 700 darbinieku.

1997. gadā Jevgeņijs un vēl trīs partneri nodibināja Kaspersky Lab. Šis uzņēmums, kas aizsākās tikai ar 19 darbiniekiem, ir izaudzis par starptautisku kiberdrošības līderi, kas ar 35 birojiem 31 valstī darbojas 200 valstīs un teritorijās. Uzņēmuma izstrādājumi un tehnoloģijas nodrošina aizsardzību vairāk nekā 400 miljoniem lietotāju un vairāk nekā 270 tūkstošiem korporatīvo klientu visā pasaulē.

20 gadu pastāvēšanas laikā Kaspersky Lab ir pieredzējis daudzējādas pārmaiņas apdraudējumu vidē, kā arī ļaužu un organizāciju pieejā savai drošībai. Jauno tehnoloģiju straujā izplatīšanās nozīmēja, ka Jevgeņija pirmais no Cascade izglābtais dators bija novecojis, jo, tāpat kā daudzi citi, arī Jevgeņijs tagad katru dienu izmanto vairākas ierīces. Lai gan mūsu savienojamība ir uzlabojusi mūsu dzīvi un pārvērtusi to uz visiem laikiem, mūsu augošā atkarība no IT ir padarījusi kiberdraudus par problēmu visā pasaulē.

Kopš tehnoloģijas ir kļuvušas tik svarīgas patērētāju ikdienas dzīvē, divtik svarīgas ir kļuvušas IT drošības zināšanas. Jevgeņijs un viņa kolēģi izprot pasaules kiberdraudu vidi un ir vieni no labākajiem visu veidu ļaunprogrammatūru noteicējiem un neitralizētājiem. Bagātīgā pieredze, ko uzņēmums uzkrājis, daudzus gadus apkarojot galvenos IT apdraudējumus, ir Kaspersky Lab visvērtīgākais aktīvs un ļauj apsteigt potenciālos draudus.





Pašlaik Kaspersky Lab piedāvā IT drošības risinājumus, kas ir piemēroti plašam klientu lokam. Tie aizsargā patērētājus, kā arī mazus, vidējus un lielus uzņēmumus no dažādu veidu apdraudējumiem un nodrošina tiem ērtus savas drošības uzraudzības un pārvaldības rīkus.

Kaspersky Lab līdzdibinātājs un vadītājs Jevgeņijs Kasperskis paskaidro, ka viena no Kaspersky Lab galvenajām priekšrocībām ir tā kolektīvs: «Divdesmit gadu vienā uzņēmumā ir ilgs laiks. Ticiet vai ne, bet man joprojām tas patīk. Man patīk mūsu kolektīvs un darbs, ko mēs darām. Esam piedzīvojuši gan labus, gan sliktus laikus un daudz iemācījušies cits no cita. Pēdējos 20 gadus mēs katru dienu esam strādājuši visu diennakti, analizējot un apkarojot visu veidu IT apdraudējumus, kas šajā laikā ir attīstījušies, un padarot pasauli labāku. Man ir ļoti paveicies — mana nodarbošanās ir mana aizraušanās. Pat pēc diviem gadu desmitiem mani joprojām urda ziņkāre: kas tas ir, kā tas darbojas un kāpēc? Mani aizrauj šī tehnoloģija, un es tik daudz esmu iemācījies no apkārtējiem.»

«Es gribu panākt, lai katrs mūsu kolektīva loceklis iegulda tik daudz, cik var, tādējādi kļūstot par kaut kā lielāka daļu. Tas nav tikai darbs — drīzāk tā ir aktīva līdzdalība Kaspersky Lab kopienā,» secināja Jevgeņijs Kasperskis.

Par Kaspersky Lab
Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais informācijas drošības jomā strādājošais privātuzņēmums un viens no visstraujāk augošajiem aizsardzības risinājumu piegādātājiem. Uzņēmums ir viens no četriem nozīmīgākajiem galiekārtu lietotāju IT drošības risinājumu ražotājiem pasaulē (IDC, 2014). Kopš 1997. gada Kaspersky Lab rada inovatīvus un efektīvus aizsardzības risinājumus un pakalpojumus lielām korporācijām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī mājas lietotājiem. Kaspersky Lab ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas gandrīz 200 pasaules valstīs un teritorijās; tā tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonu lietotāju visā pasaulē.