Kaspersky Lab pārceļ pamatinfrastruktūru no Krievijas uz Šveici; atver pirmo Caurredzamības centru

15. maijs 2018
Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas ietvaros Kaspersky Lab pielāgo tās infrastruktūru, lai vairākus pamatprocesus pārceltu no Krievijas uz Šveici. Tas ietver lielākās daļas reģionu klientu datu uzglabāšanu un apstrādi, kā arī programmatūras, tostarp apdraudējumu noteikšanas atjauninājumu, salikšanu. Lai nodrošinātu pilnīgu caurredzamību un godīgumu, Kaspersky Lab organizē šīs darbības uzraudzību, ko veiks neatkarīga trešā puse, kas arī atrodas Šveicē.

Kaspersky_Lab moves core infrastructure to Switzerland

Starptautiskā caurredzamība un sadarbība ultradigitalizētajā pasaulē

2017. gada oktobrī izziņotā Starptautiskā caurredzamības iniciatīva atspoguļo Kaspersky Lab nepārtrauktos pūliņus, lai nodrošinātu izstrādājumu integritāti un uzticamību. Jaunie pasākumi ir nākamie iniciatīvas attīstības posmi, taču vienlaikus tie atspoguļo uzņēmuma centienus sadarboties ar citiem, lai risinātu augošās problēmas, kas ir saistītas ar nozares fragmentāciju un uzticēšanās sabrukumu. Kiberdrošībā uzticēšanās ir pilnīgi nepieciešama, un Kaspersky Lab saprot, ka tā nerodas pati no sevis; tā ir nepārtraukti jānopelna ar caurredzamību un izsekojamību.

Jaunie pasākumi ietver vairāku reģionu datu uzglabāšanas un apstrādes pārcelšanu, programmatūras salikšanas pārvietošanu un pirmā Caurredzamības centra atvēršanu.

Klientu datu uzglabāšanas un apstrādes pārcelšana

Līdz 2019. gada beigām Kaspersky Lab būs izveidojis datu centru Cīrihē un tajā glabās un apstrādās visu informāciju lietotājiem Eiropā, Ziemeļamerikā, Singapūrā, Austrālijā, Japānā un Dienvidkorejā, kam vēlāk pievienosies vēl citas vietas. Šo informāciju lietotāji brīvprātīgi koplieto ar progresīvo mākoņsistēmu Kaspersky Security Network (KSN), kas automātiski apstrādā ar kiberdraudiem saistītos datus.

Kaspersky Lab moves data processing to Switzerland

Programmatūras salikšanas pārcelšana

Kaspersky Lab pārcels uz Cīrihi «programmatūras būves konveijeru» — programmēšanas rīku komplektu, kas tiek izmantots, lai no pirmkoda saliktu lietošanai gatavu programmatūru. Vēl šogad pirms izplatīšanas klientiem visā pasaulē tiks uzsākta Kaspersky Lab izstrādājumu un apdraudējumu noteikšanas noteikumu datubāzu (antivīrusu datubāzu) salikšana un parakstīšana ar ciparparakstu Šveicē. Pārcelšana nodrošinās, ka neatkarīga organizācija var pārbaudīt visu jaunizveidoto programmatūru, un parādīs, ka klientu saņemtie programmatūras būvējumi un atjauninājumi atbilst pirmkodam, kas iesniegts auditam.
Kaspersky Lab Software Assembler


Pirmā Caurredzamības centra izveide

Kaspersky Lab izstrādājumu un programmatūras atjauninājumu pirmkods būs pieejams atbildīgajām ieinteresētajām pusēm caurskatīšanai īpašā Caurredzamības centrā, kas arī atradīsies Šveicē un ko paredzēts atvērt šogad. Šī pieeja papildus parādīs, ka paaudzi pēc paaudzes Kaspersky Lab izstrādājumi ir veidoti un izmantoti tikai vienam mērķim: aizsargāt uzņēmuma klientus no kiberdraudiem.

Neatkarīga uzraudzība un pārskatīšana

Kaspersky Lab organizē, lai datu uzglabāšanu un apstrādi, programmatūras salikšanu un pirmkodu neatkarīgi uzrauga trešā puse, kas ir kvalificēta veikt tehniskās programmatūras pārbaudes. Tā kā caurredzamība un uzticamība kļūst par vispārīgu prasību visā kiberdrošības nozarē, Kaspersky Lab atbalsta jaunas bezpeļņas organizācijas izveidi, kas uzņemas šo pienākumu ne tikai uzņēmumā, bet arī citiem partneriem un dalībniekiem, kas vēlas pievienoties.

Kaspersky Lab apņemšanās

Kaspersky Lab ir nozīmīgs kiberdrošības risinājumu piegādātājs pasaulē, tāpēc vienmēr ir centies ievērot visuzticamāko nozares praksi, kas ietver stipru pārsūtīto datu aizsardzību, stingras datu piekļuves iekšējās politikas, pastāvīgas infrastruktūras drošības pārbaudes un daudz ko citu. Ar šo jauno pasākumu kopumu Kaspersky Lab tiecas ievērojami uzlabot savas IT infrastruktūras noturību pret jebkādiem, pat teorētiskiem, uzticamības riskiem un palielināt gan pašreizējiem, gan nākamajiem klientiem, kā arī visai sabiedrībai nodrošināto uzņēmuma caurredzamību.

Komentējot procesu pārcelšanu un caurredzamības centra atvēršanu, Kaspersky Lab vadītājs Jevgeņijs Kasperskis sacīja: «Strauji mainīgā nozarē, kāda ir mūsējā, mums ir jāpielāgojas klientu, ieinteresēto pušu un partneru mainīgajām vajadzībām. Caurredzamība ir viena no šīm vajadzībām, tāpēc mēs esam nolēmuši pārveidot savu infrastruktūru un pārcelt datu apstrādes līdzekļus uz Šveici. Mēs uzskatām, ka šāda rīcība kļūs par kiberdrošības tendenci visā pasaulē un ka uzticamības politika kļūs par laikmetīgu galveno pamatprasību visā nozarē.»

Uzziniet vairāk par Kaspersky Lab caurredzamības principiem un Starptautisko caurredzamības iniciatīvu šeit.

5. jūnijā Kaspersky Lab rīkos tiešsaistes samitu, kurā pulcēs kiberdrošības nozares augstākos pārstāvjus, lai apspriestu, kā saglabāt uzticēšanos un sadarbību nozarē un risināt augošo balkanizācijas problēmu. Lai iegūtu plašāku informāciju un reģistrētos, skatiet https://www.brighttalk.com/webcast/15591/320031.