Kaspersky Lab patur pirmo vietu gadskārtējā drošības testēšanas pirmā trijnieka TOP3 mērījumā

21. marts 2017
Kaspersky Lab turpina apsteigt konkurentus tā veiktajā interneta drošības pirmā trijnieka TOP3 mērījumā, ceturto gadu pēc kārtas ieņemot pirmo vietu. Šī pastāvība un darbības kvalitāte apliecina, ka Kaspersky Lab neapšaubāmi piedāvā labāko pieejamo kiberaizsardzību. Taču pat vēl svarīgāk, ka gadu no gada ir audzis Kaspersky Lab izstrādājumu iegūto vietu īpatsvars pirmajā trijniekā, nostiprinot uzņēmuma līderpozīcijas tirgū.

Attīstoties līdztekus kiberdraudu un noziedzības sarežģītībai, Kaspersky Lab izstrādājumi ir sasnieguši neatkarīgu pētniecības laboratoriju testos iegūto pirmo triju vietu visaugstāko īpatsvaru salīdzinājumā ar visiem citiem piegādātājiem — 90%, tādējādi pārsniedzot savu veikumu visos iepriekšējos gados un par 8% — sniegumu 2015. gadā.




Pirmā trijnieka mērījums, ko nosaka Kaspersky Lab, ir ikgadējs vērtējums ražotāju sniegumam dažādos IT drošības jomas neatkarīgajos testos. Pirmā trijnieka TOP3 mērījumā tiek salīdzināti patērētājiem un uzņēmumiem domātie izstrādājumi, kas gada laikā ir iesniegti neatkarīgai testēšanai. Katrs ražotājs saņem punktus, pamatojoties uz attiecību starp pirmo triju vietu skaitu, ko tas ir ieguvis neatkarīgā testēšanā, un testu skaitu, kuros tas ir bijis iesaistīts.

Novērtējuma process ir stingrs, un katra dalībnieka kopvērtējumā tiek ņemti vērā tikai caurredzami un skaidri testi. Novērtējumā dominē AV-Test un AV-Comparatives testi, kā arī laboratoriju, tostarp SELabs un VirusBulletin, veiktā testēšana. Visas laboratorijas ir atzītas pasaulē par testēšanas caurredzamību un ieņem stabilas pozīcijas nozarē, kam var uzticēties un uz ko var paļauties.

2016. gadā uzņēmums Kaspersky Lab ir piedalījies 78 atsevišķos testos, kuros tika analizēta tā spēja aizsargāt lietotājus no izspiedējvīrusiem, mūķiem, finanšu ļaunprogrammatūrām, sarežģītiem mērķuzbrukumiem, pikšķerēšanas u. c. No tiem 70 testos uzņēmuma izstrādājumi ir ieņēmuši vietu pirmajā trijniekā. Vēl zīmīgāk, ka 55 no šiem testiem uzņēmums ir ieguvis pirmo vietu, kas ir par 35 vairāk nekā tuvākajam konkurentam. Kaspersky Lab ne vien sasniedz labākos rezultātus nozarē, bet arī ievērojami apsteidz konkurentus, nodrošinot sev vietu tabulas pirmajā rindā ceturto gadu pēc kārtas.

2017. gadā uzsākot pasaules kiberdrošības pakalpojumu un izstrādājumu piegādātāja divdesmito darbības gadu, atrašanās pirmā trijnieka mērījuma pirmajā vietā ir vēl viens Kaspersky Lab risinājumu spēka un spēju apliecinājums. Tas vēl vairāk nostiprina uzņēmuma centienus nodrošināt visu lielumu klientus, sākot no mājas drošības programmatūras patērētājiem līdz starptautiskiem zīmoliem, ar drošu, pārbaudītu un uzticamu kiberdrošības aizsardzību. Kaspersky Lab unikālā pieeja pašreizējo un nākamo apdraudējumu apkarošanai nozīmē, ka uzņēmuma izstrādājumi turpina piedāvāt visplašāko pieejamo aizsardzību. Sapludinot cilvēka intelektu un tehnoloģijas pieejā, ko Kaspersky Lab eksperti dēvē par HuMachine, uzņēmuma izstrādājumi ir pierādījuši spēju aizsargāt klientus visās viņu digitālās dzīves jomās.

Lai uzzinātu vairāk par metodiku un testēšanas procesu, kā arī iepazītos ar visu ražotāju sarakstu, kuri piedalījās 2016. gada pirmā trijnieka TOP3 novērtējumā, lūdzu TOP3 novērtējumu atskaiti par 2016. gadu PDF formātā angļu valodā šeit. Salīdzinājuma attēlu par 2016. gadu PDF formātā latviešu valodā var lejupielādēt šeit.