Kaspersky Lab Rīgā atver savu Baltijas pārstāvniecību

13. oktobris 2010

Lielākais Eiropas antivīrusu izstrādātājs Kaspersky Lab atklāj oficiālu pārstāvniecību Rīgā. Jaunā biroja galvenie uzdevumi būs kompānijas zīmola pozīciju nostiprināšana Baltijas valstīs, kā arī Kaspersky Lab partneru darbības atbalstīšana un koordinēšana šajā reģionā.

Kaspersky Lab plāni

Kaspersky Lab aktīvi attīstās un apgūst jaunus tirgus. Saskaņā ar pētniecības kompānijas IDC datiem,Kaspersky Lab ir viens no četriem galalietotāju aizsardzības līdzekļu izstrādes līderiem pasaules tirgū.

“Vēlamies būt tuvāk kompānijas klientiem un partneriem, maksimāli ņemt vērā reģionālās īpatnības un mūsu lietotāju intereses dažādās teritorijās; tā ir viens no mūsu uzņēmuma stratēģijas galvenajām sastāvdaļām,” paskaidro Garijs Kondakovs, Kaspersky Lab rīkotājdirektors Austrumeiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. “Tāda pieeja ir ļāvusi kompānijai gūt panākumus pasaules tirgū– Kaspersky Lab ir pasaulē lielākā privātā antivīrusu programmatūras kompānija un pārliecinošs antivīrusu programmu mazumtirdzniecības līderis, kā arī ir sasniegusi vērā ņemamus panākumus korporatīvajā tirgus segmentā, galvenokārt Austrumeiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīs. Esmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā Kaspersky Lab būs viens no trim līderiem antivīrusu pasaules tirgū.”

Par īpaši daudzsološu Kaspersky Lab uzskata korporatīvo sektoru. “Par spīti IT budžeta samazināšanai vairākos lielos uzņēmumos 2008.-2009. gada krīzes laikā ir saglabājies stabils pieprasījums pēc antivīrusu programmatūras. Internetā joprojām netrūkst dažādu apdraudējumu, kas gadu no gada kļūst sarežģītāki,” saka Andis Šteimanis, Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijā. Kopš darba uzsākšanas Kaspersky Lab prioritātes ir tās risinājumu tehnoloģiskā izcilība; mēs cenšamies visu laiku būt soli priekšā konkurentiem, lai nodrošinātu mūsu lietotājiem vislabāko aizsardzību pret mūsdienu kiberdraudiem. Tieši tāpēc Kaspersky Lab korporatīvie produkti ir parādījuši sevi no vislabākās puses daudzās pasaules valstīs. Manuprāt, mums ir labas izredzes palielināt savu tirgus daļu korporatīvajā sektorā Baltijas valstīs.”

Starp Kaspersky Lab korporatīvajiem klientiem jau tagad ir tādi pazīstami Krievijas un pasaules zīmoli kā, piemēram, Alfabank (Krievija), MTS (Krievija), t/n GUM (Krievija), Liverpool City Council (Lielbritānija), Barclays Digital Banking (Lielbritānija), Antenna 3G Group (Spānija), University of Chile (Čīle), TV Berlin (Vācija), North Star bank (ASV), Pakistan Airlines (Pakistāna) un citi.

Latvijā Kaspersky Lab risinājumus turpinās izplatīt pilnvarotais partneruzņēmums Datoru Drošības Tehnoloģijas, ar kuru sadarbojamies jau vairāk nekā 10 gadu. Abu zīmolu partnerattiecības ir ļoti sekmīgas– daudzus gadus Kaspersky Lab produkti ir vieni no visvairāk pirktajiem IT drošības risinājumiem.

IT drošības tendences

Mūsdienu kibernoziedzība izvirza jaunas prasības informācijas drošības sistēmām. “Aktīviem interneta lietotājiem šodien nepietiek ar antivīrusu klasiskajā izpratnē. Tagad nav iespējams konstatēt un novērst infekciju bez tādiem līdzekļiem kā ugunsmūris, programmu kontrole un automatizēta aizdomīgo darbību uzraudzība. Interneta lietošanas negatīvās sekas parasti palīdz novērst arī pikšķerēšanas un surogātpasta apkarošanas līdzekļi, vecāku kontrole, paroļu pārvaldība un konfidenciālo datu aizsardzība. Tāpēc aizsardzības līdzekļu tirgū klasiskos antivīrusu arvien vairāk aizstāj kompleksie Internet Security un Total Security  klases risinājumi. Šī tendence, protams, turpināsies,” norāda Andrejs Slobodjaniks, Kaspersky Lab rīkotājdirektors Austrumeiropā.

Pēdējos gados ir mainījušies arī kaitīgas programmatūras izplatītāju rīcības motīvi. Ja datoru laikmeta sākumā kiberdraudu autoru “radošās darbības” galvenais mērķis bija savu spēju apliecināšana, tad pašlaik viņu lielākais dzinulis ir peļņas kāre. Kaspersky Lab speciālisti 2007. gadā konstatēja, ka “bezpeļņas” kaitīgajām programmām ir pienācis gals, un jau kopš 2008. gada strauji pieauga pārdošanai paredzētu kaitīgo programmu daudzums. “Dažu gadu laikā kibernoziedzība ir kļuvusi par īstu industriju ar vairāku miljardu dolāru apgrozījumu un skaidru “darba dalīšanu”, kuras ietvaros dažādas grupas veic noteiktus uzdevumus– izstrādā, izplata un pielieto kaitīgās programmas.  Noziedzīgais kiberbizness ir kļuvis par vienotu struktūru, kuras dalībnieki sniedz maksas pakalpojumus cits citam,” konstatē Sergejs Novikovs, Kaspersky Lab Apdraudējumu pētniecības un analīzes centra vadītājs Austrumeiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Par Kaspersky Lab

Kaspersky Lab ir Eiropā lielākais aizsardzības sistēmu izstrādātājs cīņai ar kaitīgām un nevēlamām programmām, hakeru uzbrukumiem un surogātpastu. Šī kompānija ir viens no četriem pasaules vadošajiem IT drošības programmatūras izstrādātajiem. Kompānijas produkti droši aizsargā vairāk nekā 300 miljonu lietotāju datorus un mobilās ierīces visā pasaulē, tās tehnoloģijas tiek izmantotas pasaules lielāko programmatūras un aparatūras risinājumu piegādātāju produktos. Kaspersky Lab ir kompāniju grupa ar centrālo biroju Maskavā, piecām reģionālām nodaļām un desmitiem vietējo pārstāvniecību.