Līderis kvadrantā: Kaspersky Lab atkārtoti ir vadošo IT piegādātāju vidū Gartner skatījumā

29. janvāris 2014
Kaspersky Lab trešo reizi pēc kārtas ir saņēmis «Līdera» statusu uzņēmuma Gartner Maģiskajā kvadrantā kategorijā Endpoint Protection Platforms (risinājumi galiekārtu aizsardzībai).* Šis fakts, kā arī uzņēmuma pozīciju uzlabojums kategorijā «stratēģiskais redzējums» (completeness of vision) apliecina, ka Kaspersky Lab pasaules tirgū ieņem viena no vadošajiem aizsardzības programmatūru ražotājiem nozīmīgo stāvokli.

Tirgus izpētes uzņēmuma Gartner Maģiskais kvadrants tiek veidots, pamatojoties uz galiekārtu aizsardzības programmatūru tirgus ikgadēju izpēti un 18 šajā segmentā strādājošo piegādātāju produkcijas kompleksu analīzi. Maģiskais kvadrants ir viens no autoritatīvākajiem informācijas avotiem uzņēmumiem, kas vēlas novērtēt ražotājus un risinājumus korporatīvās IT drošības jomā. Datiem no Gartner gada pārskata var būt nozīmīga loma, organizācijām pieņemot lēmumu par aizsardzības programmatūru iegādi.

Gartner analītiķi novērtē piegādātājus divās kategorijās: «stratēģiskais redzējums» (completeness of vision) un «īstenošanas efektivitāte» (ability to execute). «Stratēģiskais redzējums» ietver astoņus vērtēšanas kritērijus: tirgus izpratni, tirgus stratēģiju, pārdošanas stratēģiju, piedāvājuma stratēģiju, komercdarbības modeli, stratēģiju nozarē, inovācijas un ģeostratēģiju. «Īstenošanas efektivitāte» ņem vērā, piemēram, šādus faktorus: ražotāja vispārējo rentabilitāti, elastību, reaģējot uz tirgus prasībām, saimniecisko darbību, pārdošanas īstenošanu un cenu veidošanu, tirgus stratēģijas īstenošanu un mijiedarbību ar klientiem.

Saskaņā ar analīzes rezultātiem Gartner Maģiskajā kvadrantā iekļautie piegādātāji nonāk vienā no četrām grupām: «Līderi» (Leaders), «Pretendenti» (Challengers), «Vizionāri» (Visionaries) vai «Nišas spēlētāji» (Niche Players). «Līdera» statuss liecina, ka ražotājs uzrāda stabilu progresu gan stratēģijā, gan tās īstenošanā. Turklāt šāda piegādātāja sasniegumi aizsardzības pret ļaunprogrammatūrām, datu saglabāšanas un informācijas drošības pārvaldības rīku izstrādes jomā paaugstina kvalitātes standartus citiem ražotājiem un nosaka visas nozares attīstības virzienu.

«Izstrādājot kompleksos aizsardzības risinājumus saviem klientiem, mēs cenšamies padarīt kibertelpu drošu. Un «Līdera» statuss Gartner Maģiskajā kvadrantā norāda, ka mēs esam uz pareiza ceļa. Šis sasniegums, ar kuru lepojamies, kalpo par apliecinājumu tam, ka mūsu ilgtermiņa stratēģija investēt tehnoloģijās un zināšanās turpina nest augļus,» Gartner tirgus pārskata rezultātus komentēja Kaspersky Lab pētniecības un izstrādes direktors Nikolajs Grebeņņikovs. 

Kaspersky Lab vadošais izstrādājums korporatīvā tīkla aizsardzībai Kaspersky Endpoint Security for Business ir saņēmis klientu un IT līderu augstu novērtējumu par to, ka ir risinājums, kas ne vien ātri identificē draudus un nodrošina uzticamu aizsardzību no tiem, bet arī ietver ne mazums uzņēmuma IT infrastruktūras drošības uzraudzības rīku. To vidū ir ievainojamību noteikšanas un programmatūru atjauninājumu pārvaldības rīki, lietojumprogrammu un mobilo ierīču pārvaldības un uzraudzības līdzekļi, kā arī disku un datņu šifrēšanas funkcija ar autentifikācijas saskarni pirms operētājsistēmas palaišanas (preboot authentification).

Ar Gartner pārskatu un Maģisko kvadrantu kategorijā Endpoint Protection Platforms var iepazīties tirgus izpētes uzņēmuma mājaslapā www.gartner.com/technology/reprints.do?id=1-1PJIOBM&ct=140114&st=sb.

* Gartner, Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms. Pīters Fērstbruks, Džons Žirārs, Nīls Makdonalds 2014. gada 8. janvārī.