Piekto gadu pēc kārtas Kaspersky Lab ir nosaukts par līderi Gartner galiekārtu aizsardzības platformu maģiskajā kvadrantā

22. februāris 2016
Kaspersky Lab ir iekļauts 2016. gada Gartner galiekārtu aizsardzības platformu maģiskā kvadranta (Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms) līderu kvadrantā. Novērtējuma pamatā ir kritēriji «stratēģiskais redzējums» (completeness of vision) un «īstenošanas efektivitāte» (ability to execute). Šis ir piektais gads pēc kārtas, kad Gartner ir piešķīris uzņēmumam līderpozīciju.
 
Kaspersky Lab zīmola popularitāte visā pasaulē, augošā tirgus daļa, spēcīgā ietekme uz IT drošības nozari un Gartner piešķirtais līdera statuss turpinās nostiprināt uzņēmuma savā klasē labāko galiekārtu aizsardzības risinājumu piegādātāja stāvokli. Kaspersky Lab vispusīgais portfelis ietver risinājumus plaša klientu loka aizsardzībai no visu veidu kiberdraudiem, un 2015. gadā uzņēmums ir ieguvis vairāk pirmo trīs vietu neatkarīgajos testos nekā jebkurš cits piegādātājs. Izmantojot nozarē plašākās zināšanas par draudiem, Kaspersky Lab ir kļuvis par 400 miljonu lietotāju un 270 tūkstošu korporatīvo klientu drošības tehnoloģiju risinājumu izvēli.
 
«Mēs priecājamies joprojām būt līderi Gartner maģiskajā kvadrantā piekto reizi pēc kārtas. Mēs turpināsim nodrošināt nozarē labāko daudzlīmeņu aizsardzību, pārvēršot savas globālās kiberdrošības zināšanas tehnoloģijās, kas novērš visdažādākos draudus, ieskaitot gan zināmos, gan nezināmos, gan vissarežģītākos,» komentēja Kaspersky Lab galvenais tehnoloģiju vadītājs Ņikita Švecovs. «Bagātīgās zināšanas, ko esam ieguvuši galveno IT apdraudējumu apkarošanas gados, ir ļāvušas mums izstrādāt galiekārtu drošības risinājumus, kas apvieno vienkāršu pārvaldību ar efektīvu aizsardzību, lai apmierinātu mūsu klientu visaktuālākās vajadzības.»
 
2016. gada 1. februārī izdotais Pītera Fērstbruka un Ērika Uelē Gartner* galiekārtu aizsardzības platformu maģiskais kvadrants bez maksas ir pieejams šeit.
 
* Gartner neatbalsta nevienu tā zinātniskajās publikācijās minēto piegādātāju, preci vai pakalpojumu un neiesaka tehnoloģiju lietotājiem izvēlēties tikai piegādātājus ar augstāko novērtējumu vai citu apzīmējumu. Gartner zinātniskās publikācijas sastāv no pētniecības organizācijas Gartner atzinumiem un nav uzskatāmas par faktu konstatāciju. Gartner nesniedz nekādas tiešas vai netiešas garantijas attiecībā uz šo pētījumu, tostarp nekādas garantijas par komerciālo derīgumu vai piemērotību noteiktam mērķim.
 
Par Kaspersky Lab 
Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais informācijas drošības jomā strādājošais privātuzņēmums un viens no visstraujāk augošajiem aizsardzības risinājumu piegādātājiem. Uzņēmums ir viens no četriem vadošajiem galiekārtu lietotāju IT drošības risinājumu ražotājiem pasaulē (IDC, 2014). Kopš 1997. gada Kaspersky Lab rada inovatīvus un efektīvus aizsardzības risinājumus un pakalpojumus lielām korporācijām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī mājas lietotājiem. Kaspersky Lab ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas gandrīz 200 pasaules valstīs un teritorijās; tā tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju visā pasaulē.