Jevgeņijs Kasperskis saņem balvu VB2010 “Par ieguldījumu antivīrusu nozares attīstībā”

11. oktobris 2010
Kaspersky Lab ģenerāldirektors saņēmis balvu VB2010 “Par ieguldījumu antivīrusu nozares attīstībā”. Par šīs balvas piešķiršanu Jevgeņijam Kasperskim nobalsoja autoritatīvā izdevuma Virus Bulletin sarīkotās 20. Starptautiskās IT drošības konferences VB2010 dalībnieki.

Jevgeņijs Kasperskis ir viens no pasaules vadošajiem antivīrusu speciālistiem ar daudzu gadu darba pieredzi IT drošības jomā. Viņš uzsāka datorvīrusu pētīšanu 1989. gadā, kad viņa datoram uzbruka vīruss Cascade. No 1991. līdz 1997. gadam Kasperskis strādāja IT centrā “KAMI”, kur kopā ar domubiedru grupu izstrādāja antivīrusu programmu AVP, kas vēlāk tika pārdēvēta par Kaspersky Anti-Virus. 1997. gadā viņš bija viens no Kaspersky Lab dibinātājiem. 2007. gadā viņu iecēla par Kaspersky Lab ģenerāldirektoru. Kopš tā laika kompānija dinamiski attīstās un ir antivīrusu aizsardzības pētījumu avangardā.

Jevgeņijs Kasperskis regulāri uzstājas antivīrusu tehnoloģiju speciālistu semināros un konferencēs visā pasaulē. Viņš ir sarakstījis virkni grāmatu, rakstus un apskatus par datorvīrusiem un to apkarošanu. 2009. gadā Jevgeņijs Kasperskis saņēma Krievijas Federācijas Valsts prēmiju par ieguldījumu zinātnes un tehnoloģiju attīstībā. Savukārt 2010. gadā pazīstamais starptautiskais IT žurnāls SC Magazine Europe atzina Kasperski par uzvarētāju nominācijā “Gada ģenerāldirektors”.

Virus Bulletin ikgadējā konference, kas šogad no 29. septembra līdz 1. oktobrim notika Vankuverā, ir viens no svarīgākajiem notikumiem antivīrusu nozarē. Kaspersky Lab pastāvīgi un aktīvi piedalās šajā konferencē ar ziņojumiem par aktuālo kiberdraudu izpētes rezultātiem.

Šogad Kaspersky Lab pārstāvji uzstājās ar 6 referātiem: “Atklājam Stuxnet noslēpumus”, “Kāda ir jūsu cena? Cik maksā jūsu digitālie dati melnajā tirgū”, “Automatizēti ciparu uzbrukumi: jauna kibernoziegumu ēra”, “Krievijas kibernoziedzība pilnveidojas: ienesīga mobilo ierīču kaitīgo programmu izmantošana”, “ROP mūķu sasaiste”, “Uzmanību: Pegel! Ideāla datora inficēšanas shēma”.

Plašāka informācija par konferenci ir pieejama vietnēs www.kaspersky.com/vb_2010 un www.virusbtn.com/conference/vb2010/index.

Par Kaspersky Lab

Kaspersky Lab ir Eiropā lielākais aizsardzības sistēmu izstrādātājs cīņai pret kaitīgām un nevēlamām programmām, hakeru uzbrukumiem un surogātpastu. Šī kompānija ir viens no četriem pasaules vadošajiem IT drošības programmatūras izstrādātajiem. Kompānijas produkti droši aizsargā vairāk nekā 300 miljonu lietotāju datorus un mobilās ierīces visā pasaulē, tās tehnoloģijas tiek izmantotas pasaules lielāko programmatūras un aparatūras risinājumu piegādātāju produktos. Kaspersky Lab ir kompāniju grupa ar centrālo biroju Maskavā, piecām reģionālām nodaļām un desmitiem vietējo pārstāvniecību. Plašāka informācija par uzņēmumu ir pieejama vietnē: www.kaspersky.com.