Jevgeņijs Kasperskis: 2010. gadā ir radīti 20 miljoni jaunu kaitīgo programmatūru

21. jūnijs 2011
Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis bija galvenais referents Programmatūras ražotāju asociācijas (BSA) informācijas drošības forumā. Šis forums ir viens no ievērojamākajiem nozares notifiable pasaulē.

Business Software Alliance informācijas drošības forumi ik gadu notiek Briselē un Vašingtonā, kur vienkopus pulcējas ievērojamākie nozares speciālisti, valsts iestāžu pārstāvji un pasaules vadošo uzņēmumu eksperti, kas strādā augsto tehnoloģiju jomā un pirmajās rindās cīnās ar IT apdraudējumiem.

Pamata ziņojumu un grupu diskusiju gaitā foruma dalībnieki apsprieda mūsdienu situāciju IT drošības jomā, noteica prioritāros uzdevumus tuvākajai nākotnei un nosprauda rīcības plānu lietotāju, komercsabiedrību un valsts struktūru aizsardzības jomā. Šogad galvenie diskusiju temati bija personas datu aizsardzība, datu aizsardzības pasākumu saskaņošana ar informācijas drošības prasībām un citiem nozares uzdevumiem, kā arī starptautiskā datu apmaiņa mākoņtehnoloģiju laikmetā.



Savā runā Jevgeņijs Kasperskis sniedza pārskatu par informācijas drošības stāvokli pasaulē un dalījās savos uzskatos par jaunākajām tehnoloģiskajām inovācijām un visefektīvākajām metodēm cīņai ar globālo kibernoziedzību, pievēršot īpašu uzmanību mākoņtehnoloģijām, kas ļauj operatīvi nodrošināt efektīvu aizsardzību. Jevgeņijs Kasperskis sacīja, ka 2010. gadā ir radīti 20 miljoni jaunu kaitīgo programmatūru. Turklāt izplatību guvuši jauni kibernoziedznieku darbības veidi, piemēram, kaitīgo programmatūru radīšana bankomātiem un mobilo mērķtiecīgu uzbrukumu veikšana. Savā runā Kaspersky Lab vadītājs uzsvēra, ka cīņai ar mūsdienu kibernoziedzību būtiska ir vēl ciešāka visu ieinteresēto pušu sadarbība.

«Lai globālā mērogā cīnītos ar kiberterorismu, ārkārtīgi svarīga ir starptautiska un starpvalstu sadarbība. Kaspersky Lab ir starptautisks uzņēmums, kas vienmēr ir atbalstījis šādu sadarbību,» sacīja Jevgeņijs Kasperskis. «Es priecājos par iespēju piedalīties Business Software Alliance IT drošības forumā un dalīties mūsu mākoņtehnoloģiju izmantošanas pieredzē. 2006. gadā mēs bijām viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas ieviesa šīs tehnoloģijas mājas datorlietotājiem domātajos risinājumos. Tagad ir svarīgi turpināt pilnveidot līdzīgus risinājumus, lai sekmīgi stātos pretī kibernoziedznieku izmantotajām jaunajām metodēm.»

Par Kaspersky Lab
Kaspersky Lab ir Eiropā lielākais drošības sistēmu ražotājs aizsardzībai pret kaitīgu un nevēlamu programmatūru, hakeru uzbrukumiem un surogātpastu. Uzņēmums ir viens no četriem vadošajiem informācijas drošības programmatūras risinājumu ražotājiem pasaulē. 2010. gadā tā ieņēmumi ir pieauguši par 38%, pārsniedzot 500 miljonus ASV dolāru. Kaspersky Lab ir nodarbināti vairāk nekā 2300 augsti kvalificēti speciālisti. Uzņēmuma risinājumi efektīvi aizsargā vairāk nekā 300 miljonu lietotāju datorus un mobilo sakaru ierīces visā pasaulē, tā tehnoloģijas tiek izmantotas pasaulē lielāko programmatūras un aparatūras piegādātāju produkcijā.

Par Programmatūras ražotāju asociāciju
Programmatūras ražotāju asociācija (Business Software Alliance) ir bezpeļņas organizācija, kas strādā, lai veicinātu drošas un likumīgas digitālās pasaules attīstību. BSA ir pasaules programmatūras ražotāju un viņu partneru – aparatūras ražotāju – «balss», kas pauž to intereses pasaules valstu valdībām un pasaules tirgū. BSA uzdevums ir tādu apstākļu radīšana, kas ļauj informācijas tehnoloģiju nozarei attīstīties un veicināt labklājības, drošības un cilvēku dzīves līmeņa pieaugumu. BSA izglītības un politiskās iniciatīvas, kas vērstas uz autortiesību aizsardzības atbalstu, informācijas vides drošību, tirdzniecību un e-komerciju, veicina jauninājumu attīstību augsto tehnoloģiju jomā. BSA programmas darbojas 80 valstīs, no kurām dažas ir globāla mēroga, taču lielākā daļa tiek īstenota atsevišķu valstu līmenī, turklāt īpašu uzmanību pievēršot jaunattīstības valstīm. BSA locekļi pārstāv vienu no visnovatoriskākajām un visstraujāk augošajām pasaules ekonomikas nozarēm; to ieguldījums savu valstu ekonomikā sasniedz desmitiem miljardu dolāru, bet to ražotā programmatūra palīdz miljardiem cilvēku uzturēt sakarus, ražīgi strādāt un būt aizsargātiem.