Interpols un Kaspersky Lab nostiprina sadarbību ar jaunu līgumu par informācijas apmaiņu apdraudējumu jomā

12. oktobris 2017
Parakstot līgumu ar Interpolu par informācijas apmaiņu apdraudējumu jomā, Kaspersky Lab atkārtoti apliecina centienus sadarboties visā pasaulē, lai cīnītos pret kibernoziedzību. Šis tiesiskais regulējums ir paredzēts, lai atvieglotu un paplašinātu sadarbību starp Kaspersky Lab un Interpolu apdraudējumu izpētes datu apmaiņas jomā par jaunākajām kibernoziedzīgajām darbībām, lai kur tās notiktu.

Kiberdraudiem bieži vien pēc būtības nav robežu, tāpēc Kaspersky Lab vienmēr ir bijis nozares sadarbības svarīguma galvenais rosinātājs. Uzņēmuma eksperti regulāri sadarbojas ar Interpolu, lai dalītos jaunākajos kiberdraudu atklājumos ar policiju tā dalībvalstīs. Piemēram, Kaspersky Lab piedalījās nepieredzētā Interpola vadītā kibernoziedzības apkarošanas operācijā, kurā tika identificēti gandrīz deviņi tūkstoši robottīklu komandvadības serveru un simtiem uzlauztu tīmekļa vietņu, tostarp valdības portālu, visā Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas (ASEAN) reģionā.





Jau iepriekš Kaspersky Lab ir palīdzējis vispasaules operācijā, ko koordinēja Interpola Globālais inovāciju komplekss (IGCI) Singapūrā, lai pārtrauktu noziedzīgā robottīkla Simda darbību. Šajā tīklā bija vairāk nekā 770 tūkstošu inficētu datoru visā pasaulē.

Turklāt sadarbība ar Interpolu ir palīdzējusi Kaspersky Lab speciālistiem notestēt un uzlabot bezmaksas atvērtā pirmkoda rīku, kas ļauj ātrāk un vienkāršāk veikt kiberdraudu izpēti: tas ne vien ļauj pētniekiem samazināt ceļošanas laiku, bet arī palīdz tiesībaizsardzības iestādēm ātri atklāt galvenos artefaktus, kas palikuši pēc kiberuzbrukuma.

Nostiprinot pastāvošo saikni starp abām organizācijām, jaunais līgums formalizē to datu apmaiņu, kas var atbalstīt Interpolu šāda veida izmeklēšanās. Mērķis ir panākt, lai Kaspersky Lab dalītos informācijā par saviem kiberdraudu pētījumiem, kas var palīdzēt pilnīgā digitālajā izmeklēšanā, lai apturētu kibernoziedznieku uzbrukumus.

«Informācijas apmaiņa ir ārkārtīgi svarīga, lai tiktu galā ar pastāvīgi augošo apdraudējumu vidi, un mēs lepojamies ar ciešāku sadarbību ar Interpolu tā cīņā pret kibernoziedzību,» sacīja Kaspersky Lab viceprezidents sabiedrisko attiecību jautājumos Antons Šingarjovs. «Mūsu eksperti ir kiberdrošības pētījumu jomas līderi, un dažkārt mēs esam vienīgais piegādātājs, kurš tobrīd var konstatēt noteiktu infekciju. Turpinot nostiprināt mūsu savstarpējās attiecības ar Interpolu, mēs ceram jaunos veidos atbalstīt tiesībaizsardzības iestādes, apmainoties ar izšķirīgi svarīgu informāciju par konkrētām kibernoziedzības situācijām attiecīgajās valstīs. Kibernoziegumi kļūst arvien sarežģītāki un ātrmainīgāki, un bieži vien privātais sektors glabā vērtīgus datus par ļaunprogrammatūrām, kas var būt atslēga lietas atrisināšanai.»

«Interpola jaunais līgums ar Kaspersky Lab ir papildu pasākums mūsu pastāvīgajos centienos nodrošināt, lai tiesībaizsardzības iestādēm visā pasaulē būtu piekļuve informācijai, kas tām ir vajadzīga kiberdraudu apkarošanai,» sacīja IGCI izpilddirektors Noboru Nakatani.






«Mēs esam pārliecinājušies, ka sadarbība ar privāto sektoru ir būtiska, lai efektīvi cīnītos ar šo vispasaules fenomenu, kura apjoms un sarežģītība turpina augt,» piebilda Nakatani kungs.