Kas kopīgs Eiropolam un Interpolam? Kaspersky Lab tehnoloģijas un lietpratība

6. oktobris 2014
Kaspersky Lab sadarbība ar Interpolu un Eiropolu kibernoziedzības apkarošanā ir sasniegusi jaunu līmeni. 30. septembrī Jevgeņijs Kasperskis un Interpola ģenerālsekretārs Ronalds K. Nobls parakstīja vienošanos, ar kuru saskaņā Kaspersky Lab nodrošinās ar saviem izstrādājumiem un speciālajām zināšanām Interpola specvienību Singapūrā, kas nodarbojas ar noziegumu izmeklēšanu augsto tehnoloģiju jomā. Turklāt Jevgeņijs Kasperskis kopā ar Eiropolā ietilpstošā Eiropas Kibernoziegumu apkarošanas centra direktoru Trolsu Ertingu parakstīja memorandu, kas būs pamats ciešākai sadarbībai starp Kaspersky Lab un šo Eiropas Savienības tiesībaizsardzības organizāciju. Parakstīšanas ceremonijas notika Singapūrā, kur no 1. līdz 3. oktobrim norisinājās Interpola un Eiropola kibernoziedzībai veltītā konference.

«Mūsu partnerattiecības ar Interpolu un Eiropolu ir nozīmīgs sasniegums kibernoziedzības starptautiskās apkarošanas vēsturē un unikāls visas nozares panākums. Šāda privātuzņēmumu un valsts iestāžu sadarbība ir ļoti nepieciešama, lai cīnītos ar pastāvīgi pieaugošo kiberdraudu skaitu, kā arī precīzi atbilst mūsu uzdevumam glābt pasauli no tiem. Palielinoties to risku mērogam un sarežģītībai, ar kuriem mēs sastopamies sakarā ar interneta un informācijas tehnoloģiju attīstību, mums ir jāapvieno spēki ar valsts un starptautiskajām institūcijām, kā arī citiem privātā sektora uzņēmumiem,» norādīja Jevgeņijs Kasperskis. 

 

Interpola ģenerālsekretārs Ronalds K. Nobls un Jevgeņijs Kasperskis līguma parakstīšanas laikā

Kaspersky Lab sadarbojas ar Interpolu kopš 2013. gada aprīļa. Saskaņā ar jauno līgumu uzņēmums nodrošinās draudu atklāšanas pakalpojumus un speciālās zināšanas, kā arī tehnoloģisko bāzi Interpola specvienības digitālās kriminālistikas laboratorijas izveidei un citu jaunizveidotā centra funkciju atbalstam. Kaspersky Lab arī noturēs vairākus mācību kursus Interpola virsniekiem, lai nodotu savu pieredzi ļaunprogrammatūru analīzes, digitālo pēdu un pierādījumu atklāšanas, kā arī finanšu draudu izmeklēšanas jautājumos. Turklāt viens no uzņēmuma galvenajiem antivīrusu analītiķiem uz laiku nonāks Interpola specvienības rīcībā.

«Sarežģītie un pastāvīgi evolucionējošie kiberdraudi prasa augsta līmeņa tehniskās zināšanas, tāpēc kibernoziedzības apkarošanā tiesībaizsardzības iestādēm ir ļoti svarīgi iegūt dažādu jomu speciālistu atbalstu. Līgums starp Interpolu un Kaspersky Lab ir nopietns solis, lai globāli apvienotu spēkus cīņā ar kibernoziegumiem un būtu pārliecināti, ka mēs piedāvājam mums uzticētajām valstīm visjaunākos drošības līdzekļus,» komentēja Ronalds K. Nobls.

Pēc ceremonijas Trolss Ertings sacīja: «Šādi memorandi ir laba ķīla jau izveidojušās sadarbības ar Kaspersky Lab, kuras ietvaros mēs cenšamies novērst kiberdrošības incidentus Eiropā un ārpus tās, robežu paplašināšanai. Ir ļoti svarīgi apvienot mūsu spēkus un dalīties pieredzē un zināšanās, lai sasniegtu kopīgu mērķi — brīvu, pārskatāmu un vienlaikus drošu kibertelpu. Nupat mēs spērām vēl vienu platu soli šajā virzienā!»

Par Kaspersky Lab
Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais privātuzņēmums, kas specializējies IT drošības programmu izstrādē. Uzņēmums ir viens no četriem vadošajiem Endpoint Security klases aizsardzības sistēmu ražotājiem pasaulē. Jau vairāk nekā sešpadsmit gadu Kaspersky Lab piedāvā efektīvus drošības risinājumus lielām korporācijām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī mājas lietotājiem. Apvienotajā Karalistē reģistrētā uzņēmuma Kaspersky Lab tehnoloģijas un risinājumi aizsargā vairāk nekā 300 miljonus lietotāju gandrīz 200 valstīs un teritorijās visā pasaulē.