Kaspersky Lab atkal vadībā: uzņēmums atrodas aizsardzības risinājumu ražotāju neatkarīgā saraksta priekšgalā

20. marts 2012
Saskaņā ar informācijas tehnoloģiju portāla InformationWeek veiktās IT speciālistu aptaujas rezultātiem Kaspersky Lab ieņem līderpozīciju pasaules aizsardzības programmatūru ražotāju vidū. Uzņēmums ir ieguvis pirmo vietu risinājumu kvalitātes kopvērtējumā un sasniedzis visaugstāko rādītāju (83%) atsevišķu risinājumos īstenoto funkciju vērtējumā. Kopumā pētījumā tika aplūkoti deviņu vadošo izstrādātāju risinājumi.



 Dažādu izplatītāju risinājumos īstenoto aizsargfunkciju vērtēšanas rezultāti

IT speciālistiem, kas piedalījās aptaujā, tika piedāvāts izteikt savu viedokli par dažādiem IT aizsardzības līdzekļu ražotājiem. Respondenti vērtēja tikai tos izstrādātājus, ar kuru ražojumiem viņi ir saskārušies pēdējo 12 mēnešu laikā. Aptauja sastāvēja no divām daļām: vispārīgajiem jautājumiem, tostarp par izplatītāja izlaisto risinājumu izmaksām, veiktspēju un uzticamību, un jautājumiem par specifiskām izstrādājumu funkcijām, piemēram, kaitīgo programmatūru atklāšanu un likvidēšanu.

Kaspersky Lab saņēma augstu novērtējumu visos vienpadsmit punktos, kas bija saistīti ar izstrādājumu specifiskajām funkcijām, sākot no centralizētās vadības līdz dažādu platformu atbalstam. Īpaši augstu tika novērtēta atklāšanas precizitāte, noteikšanas efektivitāte, izmantojot uz parakstu balstītas metodes, un spēja konstatēt kaitīgās programmatūras vēl pirms to instalēšanas vai palaišanas.

Vairāk informācijas par pētījumu var atrast tīmekļa vietnē NetworkComputing.com.