Izstādē CeBIT 2011 Kaspersky Lab iepazīstinās ar jaunākajiem risinājumiem informācijas drošības jomā

24. februāris 2011
Lielākajā IT sasniegumu izstādē CeBIT 2011, kas no šā gada 1. līdz 5. martam notiks Hannoverē, Vācijā, Kaspersky Lab informēs par aktuālajiem informācijas drošības apdraudējumiem, kā arī par jaunākajiem kompānijas risinājumiem cīņai ar tiem.

Kaspersky Lab stendu (D37 11. zālē) rotās īsta Ferrari Formula 1 sacīkšu automašīna, kas simbolizēs autosporta un IT drošības harmoniju. Turklāt apmeklētāji varēs pārbaudīt savas braukšanas prasmes Formula 1 sacensību simulatorā.

Šogad Kaspersky Lab ir nolēmis uzmanības centrā izvirzīt drošību mazos uzņēmumos, kuros strādā līdz 10 darbiniekiem. Saskaņā ar statistikas datiem, pagājušajā gadā ar kaitīgajām programmatūrām tika inficēts 41%* ārštata darbinieku un mazo uzņēmumu īpašnieku datoru. Šis skaitlis parāda, cik svarīgi informēt uzņēmējus par viņiem draudošajām briesmām. Tās saistītas ne tikai ar datu zuduma risku – dažkārt var būt apdraudēta pat uzņēmuma turpmāka pastāvēšana. Tāpēc Kaspersky Lab ir izveidojis Kaspersky Small Office Security 2 – īpaši mazajiem uzņēmumiem paredzētu risinājumu. Šis izstrādājums tiks demonstrēts CeBIT laikā.

Arvien nopietnāki kļūst mobilo tehnoloģiju un sociālo tīklu apdraudējumi, tāpēc izstādē varēs iepazīties ar jauno versiju Kaspersky Mobile Security 9, kas tagad atbalsta arī Blackberry un Android platformu.

* Saskaņā ar pētījuma rezultātiem, ko pēc Kaspersky Lab pasūtījuma 2010. gada februārī veica tirgus pētniecības institūts Iris Research Worldwide. Pētījumā piedalījās vairāk nekā 3000 respondentu.