Kaspersky Lab dalīsies zināšanās ar Londonas policiju

9. septembris 2014
Kaspersky Lab dalīsies zināšanās ar Londonas policiju
Kaspersky Lab un Londonas policija (City of London Police) ir nolēmuši apvienot spēkus cīņā ar kiberkrāpšanu un finanšu noziegumiem internetā. Lai uzlabotu personāla kibernoziegumu noteikšanas un izmeklēšanas kompetenci, Apvienotās Karalistes galvaspilsētas tiesībaizsardzības iestādes rīkos īpašas mācības, kurās Kaspersky Lab speciālisti dalīsies savās zināšanās. Pabeiguši kursus, Londonas policisti spēs atklāt un novērst gan sporādiskus uzbrukumus, kuru mērķis ir nozagt atsevišķa interneta lietotāja finanšu datus, gan pārdomātas krāpšanas shēmas, kas ir izveidotas, lai iegūtu lielu uzņēmumu naudu.
 
Londonas policijas darbinieku apmācības gaitā Kaspersky Lab eksperti stāstīs par savu datorincidentu izmeklēšanas metodiku, kas ietver tīkla datplūsmas un cietā diska attēla analīzi, kā arī ļaunprogrammatūru dekompilāciju. Turklāt mācību mērķis ir pievērst uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar cietušo interneta lietotāju un organizāciju savlaicīgu ziņošanu par kiberuzbrukumiem, jo tas palīdzēs policijai iegūt skaidrāku priekšstatu par pašreizējo situāciju kiberkrāpšanas jomā.
 
Mācību kursā paredzēts galvenokārt analizēt situācijas, ar kādām saskaras finanšu organizācijas un valsts iestādes, taču iegūtās zināšanas un prasmes palīdzēs policistiem efektīvi apkarot datoruzbrukumus jebkurā nozarē.
 
«Kibernoziegumiem kļūstot arvien sarežģītākiem, tiesībaizsardzības iestādēm ir jānostiprina savas zināšanas par šādiem draudiem. Turklāt mums ir jātiek līdzi hakeriem,» paskaidro Londonas policijas Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas nodaļas vadītājs un galvenais detektīvs Deivids Klārks. «Šā gada pirmajā ceturksnī datornoziegumu skaits Apvienotajā Karalistē pārsniedza 21 tūkstoti. Šādā situācijā personām un uzņēmumiem, protams, ir vajadzīga aizsardzība. Tieši tāpēc mūsu policijai ir nepieciešamas zināšanas un prasmes, kas ļauj pazīt kibernoziegumus un cīnīties ar tiem. Sadarbība ar Kaspersky Lab mums palīdzēs sasniegt vajadzīgo zināšanu līmeni un nostiprinās mūsu lomu krāpšanas apkarošanā visā valstī.»
 
Par Kaspersky Lab
Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais privātuzņēmums, kas specializējies IT drošības programmu izstrādē. Uzņēmums ir viens no četriem vadošajiem Endpoint Security klases aizsardzības sistēmu ražotājiem pasaulē. Jau vairāk nekā sešpadsmit gadu Kaspersky Lab piedāvā efektīvus aizsardzības risinājumus mājas lietotājiem, maziem un vidējiem uzņēmumiem un lielām korporācijām. Kaspersky Lab ir reģistrēts Apvienotajā Karalistē. Uzņēmuma tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 300 miljonus lietotāju gandrīz 200 valstīs un teritorijās visā pasaulē.