Kaspersky paplašina sadarbību ar Interpolu kopīgajā cīņā pret kibernoziedzību

8. jūlijs 2019
Starptautiskais kiberdrošības uzņēmums Kaspersky un Interpols ir parakstījuši jaunu piecu gadu līgumu, lai pastiprinātu sadarbību cīņā ar kibernoziedzību visā pasaulē. Šis ir otrais līgums starp abām pusēm. Pirmais tika parakstīts 2014. gadā.

Trešajā jūlijā Kaspersky vadītājs Jevgeņijs Kasperskis un Interpola policijas dienesta izpilddirektors Tims Moriss parakstīja sadarbības līgumu, ar kuru saskaņā Kaspersky nodrošinās Interpolam cilvēkresursu atbalstu, apmācības un apdraudējumu izlūkošanas datus par jaunākajām kibernoziedznieku darbībām, tādējādi stiprinot organizācijas kiberdraudu apkarošanas spējas. Parakstīšanas ceremonija notika sarīkojumā „INTERPOL World 2019”, kas norisinājās Singapūrā.


Kaspersky-Interpol


Šī sadarbība stiprina pašreizējās attiecības starp abām organizācijām, nodrošinot, ka informācijas un tehnoloģiju apmaiņa var atbalstīt Interpolu ar kibernoziedzību saistītā izmeklēšanā. Saskaņā ar jauno līgumu Kaspersky sniegs informāciju par saviem kiberdraudu pētījumiem un nodrošinās nepieciešamos rīkus, lai palīdzētu īstenot pilnu digitālo kriminālekspertīzi, kuras nolūks ir stiprināt pūliņus kiberuzbrukumu profilakses jomā.

„Ņemot vērā augošo sarežģītu apdraudējumu izpildītāju skaitu, sadarbība visā ekosistēmā un pieredzes apmaiņa ir vēl svarīgāka nekā iepriekš. Mēs labprāt turpinām sadarbību ar Interpolu un nodrošinām tiesībaizsardzības iestādes ar informāciju un tehnoloģijām, kas ir nepieciešamas kibernoziedzības apkarošanai visā pasaulē,” pēc ceremonijas sacīja Kaspersky vadītājs Jevgeņijs Kasperskis.

Kaspersky apzinās, ka kibernoziedzībai nav robežu, un regulāri piedalās kopīgās operācijās un kiberdraudu izmeklēšanā ar visas pasaules IT drošības aprindām un starptautiskajām organizācijām, piemēram, Interpolu, tiesībaizsardzības iestādēm un CERT komandām visā pasaulē. Uzņēmums ir pirmais kiberdrošības piegādātājs, kas nesen paziņoja par specializētu bezmaksas pakalpojumu tiesībaizsardzības iestādēm, kura nolūks ir palielināt izpratni par to, kā darbojas Kaspersky pakalpojumi un kā tie var palīdzēt apkarot kibernoziedzību un sarežģītus kiberdraudus. Plašāka informācija par pakalpojumu atrodama šeit (PDF).

Par Kaspersky

Kaspersky ir starptautisks kiberdrošības risinājumu ražotājs ar pārvaldītājsabiedrību Apvienotajā Karalistē un digitālo infrastruktūru, kas tiek migrēta uz Šveici. Tam ir izpētes centri 3 kontinentos, biroji 5 kontinentos, vairāk kā 4000 darbinieku un tas darbojas gandrīz 200 valstīs un teritorijās.

Kaspersky strādā informācijas drošības jomā kopš 1997. gada. Dziļas speciālās zināšanas un pieredze veido pamatu aizsardzības risinājumiem un pakalpojumiem, kas nodrošina uzņēmumu, kritiskās infrastruktūras, valsts iestāžu un mājas lietotāju drošību visā pasaulē. Kaspersky plašais piedāvājumu klāsts ietver inovatīvus izstrādājumus galiekārtu aizsardzībai, kā arī vairākus specializētos risinājumus un pakalpojumus cīņai ar sarežģītiem un nepārtraukti evolucionējošiem kiberdraudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 270 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.