Kaspersky turpina nodrošināt vislabāko aizsardzību pret stalkerprogrammatūru

16. jūnijs 2020
Tests "Stalkerware Test 2020", ko veikusi organizācija AV-Comparatives kopā ar Electronic Frontier Foundation (EFF), apliecina, ka risinājums Kaspersky Internet Security for Android piedāvā lietotājiem savā klasē labāko aizsardzību un stalkerprogrammatūras detektēšanu.

Stalkerprogrammatūra ir komerciālā programmatūra, ar kuru izspiego citus cilvēkus bez viņu piekrišanas, izmantojot upuru mobilās ierīces. Savā "Stalkerware Test 2020" neatkarīgā Austrijas testēšanas iestāde AV-Comparatives apvienoja spēkus ar vadošo ASV digitālo tiesību sargāšanas bezpeļņas organizāciju Electronic Frontier Foundation (EFF), lai novērtētu visplašāk izmantotās antivīrusu programmas, tostarp arī Kaspersky Internet Security risinājumus Android un Windows operētājsistēmām. 10 drošības risinājumus pārbaudīja, izmantojot 20 stalkerprogrammas operētājsistēmai Android un 10 stalkerprogrammas operētājsistēmai Windows; vispirms tas tika darīts 2019. gada novembrī, un pēc tam testu atkārtoja 2020. gada maijā.





Saskaņā ar "Stalkerware Test 2020" rezultātiem risinājums Kaspersky Internet Security for Android uzrādīja labāko sniegumu savā klasē, nodetektējot 95% stalkerprogrammu gan 2019. gada novembrī, gan 2020. gada maijā. Sevi labi parādīja arī Kaspersky risinājums Windows ierīcēm, jo otrajā testēšanas posmā detektēja 100% stalkerprogrammu. Testos tika pārbaudīts, vai produkts lietotāja ierīcē parāda brīdinājumu vai paziņojumu par detektēšanu un vai bloķē stalkerprogrammatūru. Ja antivīrusu produkts veica vienu no šīm darbībām, tad tika uzskatīts, ka tas sekmīgi detektējis stalkerprogrammatūru.

Lietotājiem, kuram ir aizdomas vai kuri zina, ka viņus izspiego stalkerprogrammatūra, uzņēmums Kaspersky iesaka:
Sazinieties ar vietējo atbalsta grupu vai vērsieties policijā, lai saņemtu profesionālu palīdzību, ja jums ir bažas par savu ierīci vai arī tajā jau ir atrasta stalkerprogrammatūra. Coalition Against Stalkerware savā tīmekļa vietnē ir publicējusi atbalsta grupu sarakstu (Latvijas tur šobrīd nav, bet palīdzību var meklēt cietusajiem.lv.
Apmeklējiet vietni www.stopstalkerware.org un noskatieties Coalition Against Stalkerware sagatavotu izglītojošo video (gan vietne, gan video ir sešās valodās — angļu, franču, vācu, itāļu, portugāļu un spāņu), kur atradīsiet stalkeru upuriem noderīgu informāciju, lai labāk izprastu un mācētu pamanīt stalkerprogrammatūras darbības pazīmes. Videofilmā ir uzskaitītas biežākās pazīmes, kas jāpārbauda, ja lietotājs domā, ka varētu būt kļuvis par stalkerprogrammatūras upuri, un arī tas, kas jādara vai ko nevajag darīt.
Izmantojiet pārbaudītu kiberdrošības risinājumu, piemēram, Kaspersky Internet Security, lai pārbaudītu savu ierīci un konstatētu, vai tajā ir uzstādīta stalkerprogrammatūra

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus. Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Par Coalition Against Stalkerware
Coalition Against Stalkerware (koalīcija pret stalkerprogrammatūru) ir grupa, kas vēršas pret izspiegošanu, izsekošanu un vajāšanu ar īpaši izstrādātas stalkerprogrammatūras palīdzību. Pašlaik koalīcijas sastāvā ir tiešais serviss un starptautiskās upuru atbalsta grupas, kā arī informācijas tehnoloģiju drošības firmas. Koalīcija plāno apvienot dažādas organizācijas, lai aktīvi vērstos pret noziedzīgu rīcību, ko veic ar stalkerprogrammatūras palīdzību, un vairot sabiedrības izpratni par šo svarīgo problēmu. Tā kā šī problēma lietotājiem visā pasaulē ir ļoti svarīga un periodiski parādās jauni stalkerprogrammatūras varianti, Coalition Against Stalkerware ir gatava pieņemt jaunus partnerus un aicina sadarboties. Lai uzzinātu vairāk par Coalition Against Stalkerware, lūdzam apmeklēt organizācijas oficiālo vietni www.stopstalkerware.org.