Neatkarīgie testi apstiprina: Kaspersky Lab vislabāk no visiem tiek galā ar kiberapdraudējumiem

3. marts 2018
Piekto gadu pēc kārtas Kaspersky Lab atkal ieņem pirmo vietu savā kiberdrošības pirmā trijnieka TOP3 mērījumā, kas balstās uz neatkarīgiem testiem. 2017. gadā Kaspersky Lab apsteidza visu pārējo drošības piegādātāju izstrādājumus plašā neatkarīgo testu klāstā: 86 testos un apskatos 72 reizes ieguva pirmo vietu un finišēja pirmajā trijniekā 91% gadījumu (tuvākais konkurents ir ieņēmis kādu no pirmajām trim vietām 72% gadījumu).



Saskaņā ar pirmā trijnieka TOP3 mērījumu Kaspersky Lab atkal ir visvairāk testētais un visvairāk apbalvotais drošības piegādātājs tirgū. Šie rezultāti ir nostiprinājuši uzņēmuma līderpozīciju nozarē, jo tas spēj pasargāt lietotājus ar vislabākajiem drošības risinājumiem un nodrošināt augstvērtīgu aizsardzību pret zināmiem, nezināmiem un sarežģītiem apdraudējumiem.

Pamatojoties uz pasaulē pazīstamu testēšanas laboratoriju neatkarīgu vērtējumu rezultātiem, Kaspersky Lab pirmā trijnieka TOP3 mērījums regulāri pārrauga labāko drošības piegādātāju gan patērētājiem, gan uzņēmumiem domāto izstrādājumu sniegumu. Tas tiek darīts, sekojot līdzi, kā tirgū klājas dažādiem izstrādājumiem, kad tos savstarpēji salīdzina neatkarīgos apskatos. Aprēķins nosaka piegādātāju spēju saņemt augstu novērtējumu testēšanā — katram piegādātājam tiek piešķirts punktu skaits, pamatojoties uz iegūto pirmo trīs vietu daudzumu salīdzinājumā ar testu skaitu, kuros tas ir piedalījies.

Pirmā trijnieka TOP3 aprēķinos tiek iekļauti tikai caurspīdīgi testi — tas nozīmē, ka rādītājs ir taisnīgs un objektīvs. Pirmā trijnieka mērījums novērtē, piemēram, AV-TEST, SE Labs, MRG Effitas, AV-Comparatives un citu laboratoriju testus, kas visas ir pazīstamas ar izcilu testēšanu un neitralitāti. Tiek pārbaudīta izstrādājumu spēja dažādās operētājsistēmās aizsargāt pret sarežģītiem apdraudējumiem, izspiedējvīrusiem, mūķiem, finanšu ļaunprogrammatūru un daudz ko citu, kā arī spēja nerīkot viltus trauksmes un ātrdarbība.

2017. gadā Kaspersky Lab ir piedalījies vairāk neatkarīgos testos nekā jebkurš cits piegādātājs, kopumā piedaloties 86 testos, savukārt tuvākais konkurents ir piedalījies 68 testos. Turklāt uzņēmuma izstrādājumi ir iekļuvuši pirmajā trijniekā 91% visu testu, kuros tie ir piedalījušies, — šim apjomam netuvojas neviens cits piegādātājs nozarē (tuvākais konkurents ir ieņēmis kādu no pirmajām trim vietām 72% gadījumu).

Lai uzzinātu vairāk par pirmā trijnieka testēšanas metodoloģiju un Kaspersky Lab līdzšinējiem panākumiem, lūdzu, skatiet pilnu TOP3 novērtējumu atskaiti par 2017. gadu PDF formātā angļu valodā šeit.