Veidojam drošāku pasauli ar Kaspersky: uzņēmums iepazīstina ar jauno zīmolu un vizuālo identitāti

4. jūnijs 2019
Jau vairāk nekā divdesmit gadu Kaspersky Lab piedāvā klientiem vislabākos drošības risinājumus, īstenojot savu misiju — pasaules pasargāšanu no kiberdraudiem. Tā kā pasaule tagad ir vēl vairāk digitalizēta un globalizēta, uzņēmums ir izgājis ārpus antivīrusu laboratorijas un kļuvis par tehnoloģiju līderi ar progresīvu un visaptverošu drošības risinājumu un pakalpojumu klāstu, tostarp ar inovatīviem produktiem un tehnoloģijām, mākoņu un pasaulē vadošo kiberdraudu informācijas pakalpojumiem.

Šodienas zīmola maiņa atspoguļo šo transformāciju. Uzņēmuma nosaukums tagad ir vienkārši "Kaspersky" un  jaunā misija "veidojam drošāku pasauli" uzsver centienus sasniegt uzticamu un caurredzamu nākotni, kur ikvienam ir nebeidzamās tehnoloģiju sniegtās iespējas, jo uzņēmums to aizsargā.

Jaunais zīmols atspoguļo Kaspersky biznesa attīstību no "kiberdrošības" uz plašāku "kiberimunitātes" koncepciju. Mēs dzīvojam pasaulē, kurā tehnoloģijas savieno mūs starp dažādām platformām un pāri robežām — tik cieši kā nekad agrāk. Uzņēmums atrodas krustcelēs, kur cilvēki un tehnoloģijas sadarbojas, lai uzlabotu mūsu dzīvi. Tādējādi kiberdrošība mūsdienu pasaulē nav saistīta tikai ar ierīču aizsardzību, bet gan nozīmē arī tādas ekosistēmas izveidošanu, kurā viss savienotais ir aizsargāts. Kaspersky zīmola maiņa iezīmē uzņēmuma apņemšanos attīstīties šajā jomā un būt priekšgalā augstāku nozares standartu izstrādāšanā nākotnē. Tā norāda arī uz uzņēmuma atbalstu tādu savienoto sistēmu izveidei, kas ir drošas savā uzbūvē un kurās drošība vairs nav tikai papildu elements.

Komentējot jauno zīmolu, uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Kasperskis saka: "Kopš mēs nodibinājām savu uzņēmumu pirms vairāk nekā 22 gadiem gan kibernoziedzība, gan mūsu nozare ir attīstījusies un pārmainījusies līdz nepazīšanai reizē ar tehnoloģiju lomas pieaugumu mūsu dzīvē gan darbā, gan mājās. Šodien pasaulei ir jaunas vajadzības, un mūsu zīmola maiņa atspoguļo mūsu redzējumu par to, kā apmierināt šīs vajadzības — ne tikai tagad, bet arī tālākā nākotnē. Balstoties uz savu veiksmīgo pieredzi pasaules sargāšanā no kiberdraudiem, mēs palīdzēsim veidot drošāku pasauli, kas būs imūna pret kiberdraudiem. Pasauli, kurā ikviens varēs brīvi baudīt daudzās priekšrocības, ko sniedz tehnoloģijas."

Uzņēmums ar jauno nosaukumu Kaspersky un ar misiju "Veidojam drošāku pasauli" ļaus ikvienam apgūt un droši lietot jaunās, ar uzņēmuma tehnoloģijām aizsargātās, inovācijas.

Jauna vizuālā identitāte

Mainot savu zīmolu, uzņēmums ir atjauninājis vizuālo identitāti, lai ar to atklātu savas pamatvērtības un organizācijas "Kaspersky" būtību. Jaunais logotips ir veidots no ģeometriski un matemātiski precīzām burtu formām, kas apliecina vislabākās programmatūras inženierijas zināšanas, no kurām radies uzņēmums un kam tas paliek uzticīgs. Mainot nosaukumu, uzņēmums ir atteicies no vārda "Lab".


Kaspersky-logo

 
"Mūsu līdzšinējais logotips pamatā tika izstrādāts 1997. gadā un kopš tā laika daudz kas ir mainījies. Agrāk mēs izmantojām grieķu alfabēta burtus, kas vairs nav aktuāli sakarā ar mūsu komunikāciju plašuma un dziļuma pārmaiņām — tagad mums jālūkojas nākotnē un jāiekļaujas digitālajā pasaulē. Kad izstrādājām jaunu vizuālo identitāti, šķita tikai loģiski noņemt vārdu "Lab" mūsu nosaukumā, jo vēlējāmies vienkāršot savu zīmolu tā, lai tas labāk vēstītu mūsu iedvesmojošo filozofiju un misiju, vienlaikus uzsverot uzņēmuma plašo tehnoloģiju klāstu," paskaidro Kaspersky viceprezidents mārketinga jautājumos Endrū Vintons.
Par Kaspersky

Kaspersky ir starptautisks kiberdrošības risinājumu ražotājs ar pārvaldītājsabiedrību Apvienotajā Karalistē un digitālo infrastruktūru, kas tiek migrēta uz Šveici. Tam ir izpētes centri 3 kontinentos, biroji 5 kontinentos, vairāk kā 4000 darbinieku un tas darbojas gandrīz 200 valstīs un teritorijās.

Kaspersky strādā informācijas drošības jomā kopš 1997. gada. Dziļas speciālās zināšanas un pieredze veido pamatu aizsardzības risinājumiem un pakalpojumiem, kas nodrošina uzņēmumu, kritiskās infrastruktūras, valsts iestāžu un mājas lietotāju drošību visā pasaulē. Kaspersky plašais piedāvājumu klāsts ietver inovatīvus izstrādājumus galiekārtu aizsardzībai, kā arī vairākus specializētos risinājumus un pakalpojumus cīņai ar sarežģītiem un nepārtraukti evolucionējošiem kiberdraudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 270 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.