Visdrošākie maksājumi: Kaspersky Lab saņem balvu par labāko tiešsaistes finansiālo darījumu aizsardzību

1. jūlijs 2015
Visdrošākie maksājumi: Kaspersky Lab saņem balvu par labāko tiešsaistes finansiālo darījumu aizsardzību
Kaspersky Lab tehnoloģija finansiālo darījumu aizsardzībai tīmeklī «Droši maksājumi» atkal ir saņēmusi pelnītu starptautisko ekspertu atzinību. Saskaņā ar neatkarīgās laboratorijas MRG Effitas veikto četru secīgo testu rezultātiem uzņēmums un tā izstrādne ir izpelnījusies augstāko apbalvojumu Online Banking/Browser Security Award 2014/15.
 
Testēšanas laboratorijas MRG Effitas analītiķi sistemātiski pēta gan specializēto programmu darījumu aizsardzībai, gan universālo risinājumu, kuros ir ietvertas attiecīgās tehnoloģijas, jaunākās versijas, lai novērtētu to efektivitāti, aizsargājot no finanšu apdraudējumiem. Četri ceturkšņa pārskati, sākot no 2014. gada otrā ceturkšņa un beidzot ar 2015. gada pirmo ceturksni, liecina, ka risinājumā Kaspersky Internet Security — Multi-Device pieejamā tehnoloģija «Droši maksājumi» ir bijusi viena no visefektīvākajām — tā ir sevi lieliski parādījusi visos pētījumos un saņēmusi sertifikātus MRG Effitas Certified.
 
Pētījuma metodoloģija tika nepārtraukti pilnveidota visu gadu: risinājumiem tika piedāvāts tikt galā ar jaunāko finansiālo ļaunprogrammatūru kolekcijām, kā arī nepieļaut maksājumu datu noplūdi, kad darījumi tiek veikti no jau inficētām sistēmām. Turklāt 2014. gada otrajā ceturksnī pētnieki simulēja mēģinājumu veikt vidutāja uzbrukumu; 2014. gada trešajā ceturksnī un 2015. gada pirmajā ceturksnī centās apmānīt aizsardzību, novirzot API izsaukumus; bet 2014. gada ceturtajā ceturksnī apgāja pārlūka aizsardzību, izmantojot operētājsistēmas rīkus Windows Application Compatibility un Windows AppInit DLL. Lai nodrošinātu eksperimenta tīrību, dažos testos speciāli tika izslēgtas visas risinājuma Kaspersky Internet Security apakšsistēmas, izņemot «Drošus maksājumus». Tas nekavēja risinājumu sekmīgi tikt galā ar visiem draudiem.


MRG Effitas pārstāvji Zoltāns Balāžs, Sveta Miladinovs un Kriss Pikārds pasniedz balvu uzņēmuma ģenerāldirektoram Jevgeņijam Kasperskim
 
«Ne visi drošības rīki spēj efektīvi pretoties jaunākajiem finansiālajiem kiberdraudiem. Vēl mazāk ir tehnoloģiju, kas spēj konsekventi veikt šo uzdevumu, neraugoties uz nepārtraukti mainīgo draudu ainu. Modulis «Droši maksājumi» visos testos stabili pierāda savu efektivitāti. Tieši tāpēc mēs ar prieku pasniedzam Kaspersky Lab apbalvojumu Online Banking/Browser Security Award 2014/15,» sacīja MRG Effitas dibinātājs un ģenerāldirektors Sveta Miladinovs.
 
Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis pētījuma rezultātus komentēja šādi: «Neatkarīgie specializētie testi ir ļoti noderīgi gan patērētājiem, gan izstrādātājiem. Priecājos, ka mūsu risinājumi parādīja labus rezultātus situācijās, kas ir maksimāli tuvinātas kaujas apstākļiem. Jau sen ir skaidrs, ka aizsardzība internetā nevar aprobežoties tikai, piemēram, ar pamata antivīrusu, un, protams, ikvienam ir ļoti svarīgi, lai viņa nauda būtu droši aizsargāta.»
 
«Droši maksājumi» ir viena no svarīgākajām Kaspersky Lab aizsardzības tehnoloģijām. Tā ļauj nodrošināt lietotāja finansiālo darbību daudzlīmeņu aizsardzību, pārbaudot, vai datorā nav ļaunprogrammatūru, pārliecinoties, ka maksājuma vietne ir īsta, un aizsargājot darījumus visos to īstenošanas posmos.
 
Par Kaspersky Lab

Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais privātuzņēmums, kas specializējies IT drošības programmu izstrādē. Uzņēmums ir viens no četriem vadošajiem Endpoint Security klases aizsardzības sistēmu ražotājiem pasaulē. Jau vairāk nekā sešpadsmit gadu Kaspersky Lab rada efektīvus drošības risinājumus lielām korporācijām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī mājas lietotājiem. 

Apvienotajā Karalistē reģistrētā uzņēmuma Kaspersky Lab tehnoloģijas un risinājumi aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju gandrīz 200 valstīs un teritorijās visā pasaulē.