Kaspersky Lab apsteidz visus konkurencē par pirmo vietu drošības testos

27. marts 2016
Trešo gadu pēc kārtas Kaspersky Lab ieņem pirmo vietu interneta drošības pirmā trijnieka mērījumā, tādējādi apliecinot, ka tā izstrādājumi piedāvā nozarē vislabāko aizsardzību pret kiberdraudiem. 2015. gadā Kaspersky Lab izstrādājumi ir ieguvuši vairāk pirmo trīs vietu visaptverošā neatkarīgajā testēšanā nekā citu piegādātāju izstrādājumi.
 
Kaspersky Lab ieviestajā gadskārtējā pirmā trijnieka mērījumā tiek vērtēts gandrīz 100 piegādātāju sniegums, kuri gada gaitā ir piedalījušies dažādos uzņēmumu, patēriņa un mobilo ierīču izstrādājumu IT drošības testos. Tiek ņemti vērā tikai pazīstamu un neatkarīgu laboratoriju testi, kuru metodika ir pārredzama un skaidra, piemēram, AV-Comparatives, AV-TEST, Dennis Technology Labs, MRG Effitas un citu. Šajās programmās veiktie testi novērtē visas aizsardzības tehnoloģijas pret zināmiem, nezināmiem un sarežģītiem apdraudējumiem.
 
Kaspersky Lab pirmā trijnieka mērījumā katram piegādātājam tiek piešķirts novērtējums, pamatojoties uz iegūto pirmo trīs vietu un saņemto balvu skaita attiecību pret testu skaitu, kuros tas ir piedalījies. Kaspersky Lab izstrādājumi 2015. gadā ir piedalījušies 94 neatkarīgajos testos, no tiem 60 testos iegūstot pirmo vietu — tas ir labākais rezultāts nozarē. Turklāt salīdzinājumā ar citiem piegādātājiem Kaspersky Lab izstrādājumi ir sasnieguši visaugstāko pirmo trīs vietu īpatsvaru — 82%.



Pirmā trijnieka mērījumos iekļauto drošības līdzekļu piegādātāju vidū ir Avast, AVG, Avira, Bitdefender, BullGuard, ESET, F-Secure, G DATA, Intel Security (McAfee), Microsoft, Panda, Sophos, Symantec, Trend Micro un citi. Pirmā trijnieka rezultātos iekļautie testi cita starpā vērtēja risinājuma sniegumu saistībā ar ļaunprogrammatūru atklāšanu un likvidēšanu, mobilo ierīču drošību, pretpikšķerēšanu un vecāku kontroli.

Pilnu TOP3 novērtējumu atskaiti par 2015. gadu PDF formātā var lejupielādēt šeit.

Par Kaspersky Lab
Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais informācijas drošības jomā strādājošais privātuzņēmums un viens no visstraujāk augošajiem aizsardzības risinājumu piegādātājiem. Uzņēmums ir viens no četriem vadošajiem galiekārtu lietotāju IT drošības risinājumu ražotājiem pasaulē (IDC, 2014). Kopš 1997. gada Kaspersky Lab rada inovatīvus un efektīvus aizsardzības risinājumus un pakalpojumus lielām korporācijām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī mājas lietotājiem. Kaspersky Lab ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas gandrīz 200 pasaules valstīs un teritorijās; tā tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju visā pasaulē.