Nedēļas skaitlis: Kaspersky Lab ierindojas pasaules 50 novatoriskāko uzņēmumu vidū

18. februāris 2011
Kaspersky Lab ir iekļauts Amerikas Savienoto Valstu biznesa žurnāla Fast Company izveidotajā pasaules 50 novatoriskāko uzņēmumu sarakstā. Šajā pagodinošajā uzskaitījumā Krievijas kompānija ierindojusies 32. vietā, apsteidzot daudzus pasaules mēroga gigantus, piemēram, Microsoft (37. vieta), Cisco (41. vieta), Samsung (43. vieta) un GE (45. vieta).

Fast Company redakcijas komentārā sacīts, ka jau ilgu laiku Kaspersky Lab kā magnēts pievelk jaunos datorģēnijus. Tieši šis smadzeņu centrs ir palīdzējis uzņēmumam kļūt par vienu no četriem lielākajiem aizsardzības programmatūras risinājumu ražotājiem pasaulē, ko apliecina IDC pārskats „Worldwide Endpoint Security Market 2010–2014 Forecast and 2009 Vendor Shares”.

«Kad 1997. gadā bez investīcijām no ārienes un aizdevumiem veidojām savu uzņēmumu, mēs sapratām, ka spēsim gūt starptautiskus panākumus tikai tad, ja attīstīsim tehnoloģijas un uzturēsim izstrādājumu kvalitāti visaugstākajā līmenī,» komentē Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis. «Uzņēmuma pašreizējie panākumi ir ilggadēju pētījumu un pastāvīgu inovāciju rezultāts. Ir ļoti patīkami, ka Kaspersky Lab speciālistu darbu pienācīgi novērtē ne vien mūsu klienti un sadarbības partneri, bet arī neatkarīgi eksperti.»

Par Kaspersky Lab
Kaspersky Lab ir Eiropā lielākais drošības sistēmu ražotājs aizsardzībai pret kaitīgu un nevēlamu programmatūru, hakeru uzbrukumiem un surogātpastu. Uzņēmuma izstrādājumi aizsargā vairāk nekā 300 miljonu lietotāju datorus un mobilo sakaru ierīces visā pasaulē, tā tehnoloģijas tiek izmantotas pasaulē lielāko programmatūras un aparatūras piegādātāju produkcijā. Vairāk informācijas par uzņēmumu var atrast tā mājaslapā www.kaspersky.com. Jaunumus antivīrusu, antisurogātpasta un citu aizsardzības tehnoloģiju jomā var uzzināt tīmekļa vietnē www.securelist.com.

Par žurnālu Fast Company
Žurnāls Fast Company iznāk kopš 1995. gada un ir viens no vadošajiem biznesa izdevumiem pasaulē. Žurnālā tiek publicēti materiāli par tehnoloģiju jauninājumiem, ekonomikas ētiskajiem aspektiem, vadības jautājumiem un dizainu. Sīkāka informācija ir pieejama tīmekļa vietnē http://www.fastcompany.com.