Kaspersky un Alias Robotics paaugstina rūpniecisko robotu aizsardzību

10. decembris 2020
Kaspersky un Alias Robotics paaugstina rūpniecisko robotu aizsardzību
Kaspersky un Alias Robotics ir noslēguši sadarbības līgumu ar mērķi tālāk pilnveidot operacionālo tehnoloģiju (OT) infrastruktūrā izmantoto robotu kiberdrošību. Kā apstiprina iepriekšējā sadarbība, Kaspersky Industrial CyberSecurity un Alias Robotics Robot Immune System (RIS) risinājumi var savstarpēji sadarboties un veiksmīgi pasargāt no uzbrukumiem OT tīklu robotus, nostiprināt vadības moduļu drošību un nepieļaut robotu vadības pārņemšanu.

Robotizācija ir viena no galvenajām sastāvdaļām Industry 4.0 tipa ražošanā. Rūpniecisko robotu ieviešana vēršas plašumā un tiek prognozēts, ka noieta tirgus pieaugs eksponenciāli un 2025. gadā apgrozījums sasniegs 24 miljardus ASV dolāru. Roboti tiek izmantoti daudzās rūpnieciskās operācijās un reprezentē atšķirīgu galiekārtu tipu OT infrastruktūrā. Tomēr to aizsardzībai nepieciešama īpaša pieeja, jo robots ir atsevišķa, sarežģīta un tīklam pieslēgta sistēma, kas izmanto specifiskus protokolus un rīkus.

Kā tika noskaidrots izpētē, Kaspersky Industrial CyberSecurity un Robot Immune System, īpaša robotu galiekārtu aizsardzības platforma, kopēji aizsargā visus OT vides līmeņus, kuros tiek izmantoti roboti – no robotu vadības ierīcēm līdz to darbībai un operācijām. Tas tika pārbaudīts ar triju uzbrukuma vektoru palīdzību, tostarp ietverot tīkla darbību, vadības ierīces darbību un robotu operētājsistēmas (ROS) tīkla darbību.


Kaspersky-Alias-Robotics

Izpēte apliecināja to, ka Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks ļauj pārvaldīt tīkla sastāvdaļas un atklāj uzbrukumus šim tīklam, kā arī konstatē anomālijas OT vidē. Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes pievieno un nodrošina kompleksu rūpniecisko vadības moduļu aizsardzību, savukārt Robot Immune System rūpējas par robotu vadības ierīču aizsardzību.

"Robotiem ir savi tīkli, tehnoloģijas, drošības prasības un darbības prioritātes, kuru aizsardzībai jāpievērš individuāla uzmanība. Šīm sistēmām nepieciešami īpaši kiberdrošības pasākumi, kuriem jāpasargā galiekārtas, garantējot kaitējuma nenodarīšanu cilvēkiem. Mūsu Robot Immune System (RIS) šobrīd atbalsta vairāk nekā 40 robotu modeļus un mēs sadarbojamies ar savā klasē labāko rūpniecisko tīklu pārvaldīšanas risinājumu izstrādātājiem, lai rūpētos par robotu drošību OT vidē. Apvienojot RIS un Kaspersky Industrial CyberSecurity, mūsu klienti tagad var aizsargāt savus robotus ar RIS un bez problēmām pārvaldīt savas ICS infrastruktūru ar Kaspersky risinājuma palīdzību," stāsta Viktors Mejorels Vilčē (Víctor Mayoral Vilches), Alias Robotics tehniskais direktors un dibinātājs.

Lai uzzinātu vairāk par pētījumu "Securing robot endpoints in Operational Technology (OT) environments" (Robotu galiekārtu aizsardzība operacionālo tehnoloģiju (OT) vidē), lūdzu, apmeklējiet Alias Robotics interneta vietni. Vairāk uzzināt par Kaspersky Industrial CyberSecurity un to, kā risinājums aizsargā OT vidi, var šeit (PDF).

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus. Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.

Par Alias Robotics
Dibināta 2018, gadā, Alias Robotics ir vadoša robotu kiberaizsardzības firma. Firma tika izveidota, balstoties uz iepriekšējo pieredzi robotizācijas jomā un tās klientu sarakstā ietilpst vairākas pazīstamas robotu komponentu piegādes kompānijas, kā arī pieaugošs robotu galalietotāju skaits ražošanas un medicīnas jomās. Firmas komandu veido pazīstami robotizācijas speciālisti un drošības pētnieki, kas pārņēmuši robotiķu pieeju kiberdrošībai un izstrādā aizsardzības pamatkoncepcijas. Kompānija izstrādājusi Robot Immune System (RIS), – sertificētu drošības programmatūru, kas aizsargā robotus un robotu komponentus no ļaunprogrammatūras. RIS tiek instalēta robotu galiekārtās tiešā veidā, veidojot integrētu aizsardzības tehnoloģiju paketi.