AGC rūpnīca Vācijā turpina pastiprināt industriālo kiberdrošību sadarbībā ar Kaspersky

24. septembris 2020
Uzņēmums AGC Glass Germany GmbH, kas kopš 2003. gada ražo automobiļu stiklus tādiem vadošajiem autobūvētājiem kā BMW, Volkswagen, Mercedes, Volvo un Opel, ir paplašinājis Kaspersky Industrial CyberSecurity integrāciju industriālo vadības sistēmu (ICS) aizsardzībā, lai vēl vairāk uzlabotu savu drošību. Divu gadu veiksmīgā sadarbība ar Kaspersky kā ar uzticamu tehnoloģiju partneri rūpnieciskās kiberdrošības jomā ir pamudinājusi AGC vadību papildināt šo projektu ar vēl efektīvākām funkcijām.

Standartizētai lielu partiju ražošanai tādos uzņēmumos kā, piemēram, AGC Glass Germany, ražošanas procesa stabilitāte ir kritiski svarīga. Ražošanas kavējumi vai, vēl sliktāk, pilnīga ražošanas līniju apturēšana var novest ne tikai pie zaudējumiem, bet daudzos gadījumos tie var arī lieli līgumsodi. Lai to nepieļautu, AGC izmanto Industry 4.0 platformu Tomorrow Connect un tās inženierijas lietotnes (eApps), kas reāllaikā apkopo informāciju par procesa stabilitāti un par novirzēm no iestatītajām vērtībām.

Industry 4.0 platformu Tomorrow Connect ir izstrādājis Kaspersky partneris Tomorrow Labs sadarbībā ar Fraunhofer IPA un mašīnbūves uzņēmumiem. Tā apkopo, sasaista un vizualizē dažādu ražotāju mašīnu un ERP datus, kas ļauj apvienot informāciju no dažādām uzņēmuma nodaļām, veicinot pārredzamu, autonomu ražošanu.


AGC


AGC Glass Germany apstrādā citur uzņēmumu grupā ražotus automobiļu stikla paneļus, lai tos pielāgotu klientu īpašajām vajadzībām. Process var ietvert apsildes vai lietus sensoru pievienošanu stikla paneļiem vai blīvju uzstādīšanu apkārt stiklam. Pēc tam šie stikla paneļi nonāk uz ražošanas līnijām daudzos autobūves uzņēmumos.

Priekšvēsture un prioritātes
Daudz tīklā savienotu ražošanas iekārtu eksponenciāli palielina kiberuzbrukuma riskam pakļautu vājo vietu skaitu. Tas, savukārt, var radīt ievērojamus finanšu zaudējumus un uz ilgu laiku sabojāt uzņēmuma tēlu.

Tāpēc AGC saskata pietiekami efektīva kiberdrošības risinājuma lielo nozīmi. Kiberdrošības risinājums arī sniedz vērā ņemamas priekšrocības uzņēmējdarbībā, piemēram, mazina ražošanas traucējumu risku, nodrošina piegādes ķēdi un ražošanas atbilstību regulējumam.

"Mēs esam izvēlējušies Kaspersky kā tehnoloģiju partneri, jo tas ir plaši atzīts rūpnieciskās kiberdrošības produktu piegādātājs," saka AGC Glass Germany GmbH rūpnīcas vadītājs Jans Houbens. "Mūs pilnībā pārliecināja Kaspersky plašā pieredze un pētījumi, spēja nodrošināt ne tikai programmatūru, bet arī draudu analīzi un ievainojamību novērtējumu."

Uzņēmums AGC Glass Germany GmbH ir paplašinājis Kaspersky Industrial CyberSecurity integrāciju industriālo vadības sistēmu (ICS) aizsardzībā, lai vēl vairāk uzlabotu savu drošību. Divu gadu veiksmīgā sadarbība ar Kaspersky kā ar uzticamu tehnoloģiju partneri rūpnieciskās kiberdrošības jomā ir pamudinājusi AGC vadību papildināt šo projektu ar vēl efektīvākām funkcijām.

Ciešāka integrācija un jaunas funkcijas
Lai nostiprinātu savu drošību, AGC Glass Germany izvēlējās Kaspersky Industrial CyberSecurity (KICS). Tas ir īpaši izstrādāts programmatūras produktu portfelis rūpniecisko vadības sistēmu (ICS) aizsargāšanai.

Kaspersky-Industrial-CyberSecurity

KICS for Nodes aizsargā ICS/SCADA serverus, HMI un inženiertehniskās darbstacijas no dažāda veida apdraudējumiem, kuru iemesls var būt cilvēka faktors, dažāda ļaunprogrammatūra, mērķtiecīgi uzbrukumi vai sabotāža. Savukārt KICS for Networks darbojas industriālo sakaru protokolu līmenī (Modbus, IEC steks, ISO utt.), meklē anomālijas rūpnieciskajā datplūsmā, izmantojot mūsdienīgu padziļinātas pakešu pārbaudes (DPI) tehnoloģiju. Tas arī nodrošina resursu atklāšanu un tīkla kartēšanas vizualizāciju.

Pēc divu gadu veiksmīgas Kaspersky Industrial CyberSecurity izmantošanas AGC nolēma paplašināt projektu, atjauninot līdzšinējās KICS for Nodes un KICS Networks instalācijas un integrējot Kaspersky Industrial CyberSecurity ar Industry 4.0 platformu Tomorrow Connect. Tas rezultējās jaunā funkcionalitātē un ieguvumos kopējā kiberdrošībā:
reāllaika ražošanas telemetrija un kiberdrošības statusa indikācija rūpnīcas vadītāja informācijas panelī;
Kaspersky Industrial CyberSecurity garantē, ka telemetrija netiek apdraudēta, un tādējādi nodrošina galiekārtu drošības pārkāpumu un anomāliju konstatēšanu;
Kaspersky Industrial CyberSecurity ar DPI atklāj tehnoloģisko procesu pārkāpumus, kas palīdz izvairīties no kļūdām ražošanā un nodrošina produktiem augstu kvalitāti.

Lielāka drošība par ražošanas nepārtrauktību un kopējo kiberdrošību
Kopā ar Tomorrow Labs uzņēmums Kaspersky ir veiksmīgi atjauninājis un pielāgojis Kaspersky Industrial CyberSecurity produktus, lai tie labāk atbilstu AGC Glass Germany vajadzībām. Šis projekts ļauj pilnībā aizsargāt automobiļu stiklu ražotāju un ātri reaģēt uz iespējamiem rūpnieciskajiem kiberdraudiem. Turklāt Kaspersky produkts garantē drošu datu pārsūtīšanu uz Tomorrow Connect. Rūpnieciskās kiberdrošības risinājuma paplašināšana un uzlabošana ir uzņēmumam AGC nodrošinājusi lielāku pārliecību par ražošanas nepārtrauktību un drošību, kā arī padarījusi to vēl uzticamāku pārējiem partneriem piegādes ķēdē.

"Kaspersky Industrial CyberSecurity pamatā ir moduļu sistēma, tāpēc to var pielāgot mūsu individuālajām prasībām un specifiskajai infrastruktūrai," norāda Jans Houbens. "Šis risinājums mums garantē kiberdrošību visos tīkla līmeņos un neietekmē mūsu tehnoloģisko procesu nepārtrauktību."

Uzņēmums AGC Glass Germany GmbH ir paplašinājis Kaspersky Industrial CyberSecurity integrāciju industriālo vadības sistēmu (ICS) aizsardzībā, lai vēl vairāk uzlabotu savu drošību. Divu gadu veiksmīgā sadarbība ar Kaspersky kā ar uzticamu tehnoloģiju partneri rūpnieciskās kiberdrošības jomā ir pamudinājusi AGC vadību papildināt šo projektu ar vēl efektīvākām funkcijām.

Par AGC Glass Germany
AGC Glass Germany kopš 2003. gada ražo automobiļu stiklus tādiem vadošajiem autobūvētājiem kā BMW, Volkswagen, Mercedes, Volvo un Opel. AGC Vegbergas rūpnīcā netālu no Menhengladbahas Vācijā strādā 150 darbinieku. AGC ir daļa no Asahi Glass Company — pasaulē vadošās Japānas stikla ražošanas uzņēmumu grupas, kurā strādā vairāk nekā 54 000 cilvēku vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Par to sīkāk lasiet https://www.agc-glass.eu/en.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus. Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.