ASV kiberdrošības izdevums SC Media savā 30. gadadienā izsaka atzinību Kaspersky Lab Globālās izpētes un analīzes grupai

10. aprīlis 2019
Kaspersky Lab ir saņēmis apbalvojumu ASV kiberdrošības izdevima SC Media 30. gadadienā par uzņēmuma izpētes nodaļas atklājumiem, kas izmainīja pasaules attieksmi pret sarežģītiem mērķētiem apdraudējumiem. Šis apbalvojums, ar kuru atzīmēta uzņēmuma Globālās izpētes un analīzes grupas (GReAT) veiktā kibernoziedznieku grupas Carbanak atklāšana un izpēte, apliecina par Kaspersky Lab visai ievērojamo ieguldījumu globālo apdraudējumu izpētē pēdējo divdesmit gadu laikā.

SC Media darbojas kiberdrošības nozarē jau 30 gadus. Šogad izdevums papildināja savu ikgadējo apbalvojumu sarakstu SC Awards, lai iekļautu tajā vairākas īpašas kategorijas un godinātu tos, kuri laika gaitā pilnveidojuši šo nozari. Uzvarētājus izvēlējās SC Media redaktoru kolēģija kopā ar SC Awards līdzpriekšsēdētājiem. Kategorijā "The Most Important Discoveries by a Company Research Team", kurā tika atzīmēta Kaspersky Lab, godina vissvarīgākos "nulles dienu", ļaunprogrammatūras variantu un kibernoziedznieku grupējumu atklājējus pēdējo trīsdesmit gadu laikā.


SC-Media-30-Award-Kaspersky-GReAT


Kaspersky Lab Carbanak atklāšana izmainīja pasaules attieksmi pret sarežģītiem pastāvīgajiem draudiem (APT). APT parasti tiek saistīti ar kiberspiegošanu, bet 2014. gadā Kaspersky Lab GReAT atklāja kibernoziedznieku grupējumu, kura dalībnieki piesavinājās no bankām ievērojamas naudas summas, izmantojot modernus rīkus un tehnoloģijas, kuras līdz tam tika manītas tikai valsts iestāžu izstrādātajos APT. Grupējuma, iesaukta par Carbanak, darbības izpēte pēdējos gados palīdzējusi sagatavoties šāda veida uzbrukumiem un samazināt to radītos zaudējumus. Par Carbanak atklāšanu tika paziņots Kaspersky Lab drošības analītiķu samitā Security Analyst Summit un kopš tā brīža arestēti vairāki ar šo grupējumu saistītie noziedznieki.

"Kopš GReAT dibināšanas 2008. gadā, mūsu pētnieki ir atklājuši APT, kiberspiegošanas kampaņas, ļaunprogrammatūru, izspiedējvīrusus un pagrīdes kibernoziedznieku darbības tendences visā pasaulē," stāsta Kostins Raiju, Kaspersky Lab globālās izpētes un analīzes komandas vadītājs. "Carbanak atklāšana ir lielisks piemērs tam, kā mūsu pētījumi palīdzējuši veidot drošības nozari un aizsargāt uzņēmējdarbību no sarežģītiem apdraudējumiem Nodaļas darbinieku pastāvīgie ziņojumi par jauniem kiberuzbrukumiem un ļaunprogrammatūras apdraudējumiem, neatkarīgi no to izcelšanās un mērķa, palīdz padarīt šo pasauli nedaudz drošāku."


Kaspersky-GReAT-APT-Costin-Raiu-SAS2019
Kostins Raiju, Kaspersky Lab globālās izpētes un analīzes komandas (GReAT) vadītājs pasākumā Security Analyst Summit 2019 Singapūrā. Uz ekrāna komandas galvenie atklājumi un pētījumi, kas aptver lielu skaitu spiegošanas un sabotāžas kampaņu, pārsvarā ar valstu sponsorētiem kiberuzbrucējiem aiz tām.

"Pēdējo trīsdesmit gadu laikā mūsu 30. gadadienas balvu ieguvēji devuši milzīgu ieguldījumu kiberdrošības nozarē, nepagurstoši strādājot un attīstot jaunas perspektīvas", stāsta llena Armstronga, SC Media viceprezidente un galvenā redaktore. "Kaspersky Lab GReAT neapšaubāmi ir nopelnījuši šo pagodinājumu, pateicoties savam nemitīgajam ieguldījumam uzņēmumu aizsardzībā pret mūsdienu sarežģītajiem apdraudējumiem."

Ar SC gadadienas balvu saņēmēju pilno sarakstu jūs varat iepazīties SC Media interneta vietnē.

Par Kaspersky Lab
Kaspersky Lab ir starptautisks kiberdrošības uzņēmums ar pārvaldītājsabiedrību Apvienotajā Karalistē un digitālo infrastruktūru, kas tiek migrēta uz Šveici. Tam ir izpētes centri 3 kontinentos, 35 biroji 31 valstī 5 kontinentos, vairāk kā 4000 darbinieku un tā darbojas gandrīz 200 valstīs un teritorijās.

Kaspersky Lab jau 21 gadu strādā informācijas drošības jomā. Dziļas speciālās zināšanas un uzņēmuma pieredze veido pamatu aizsardzības risinājumiem un pakalpojumiem, kas nodrošina uzņēmumu, kritiskās infrastruktūras, valsts iestāžu un mājas lietotāju drošību visā pasaulē. Kaspersky Lab plašais piedāvājumu klāsts ietver progresīvus izstrādājumus galiekārtu aizsardzībai, kā arī vairākus specializētos risinājumus un pakalpojumus cīņai ar sarežģītiem un nepārtraukti evolucionējošiem kiberdraudiem. Kaspersky Lab tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 270 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

Par SC Media
SC Media ir kiberdrošība. Vairāk nekā 30 gadu ilgā laika posmā izdevums ir apgādājis drošības profesionāļus ar plašu un objektīvu informāciju, savlaicīgi publicējot jaunumus, vispusīgu analīzi, mūsdienīgus aprakstus, vadošo speciālistu intervijas un neatkarīgus produktu aprakstus sadarbībā ar augsta līmeņa informācijas drošības profesionāļiem un viņu tehniskajiem darbiniekiem. Papildus savai objektīvajai interneta vietnei SC Media piedāvā žurnālus, elektroniskās grāmatas un informatīvos biļetenus. Viņi rīko arī digitālos un korporatīvos pasākumus, piemēram, SC Awards un RiskSec konferences, lai sniegtu kiberdrošības profesionāļiem visu informāciju, kura nepieciešama organizāciju drošībai un sekmīgas darbības nodrošināšanai.