Forrester atzīst Kaspersky kā "līderi" ārējo apdraudējumu informācijas pakalpojumu jomā

24. marts 2021
Forrester atzīst Kaspersky kā "līderi" ārējo apdraudējumu informācijas pakalpojumu jomā
Ietekmīgā pētniecības un konsultāciju kompānija Forrester savā ziņojumā "The Forrester Wave™: External Threat Intelligence Services Q1, 2021" (Ārējo apdraudējumu informācijas pakalpojumi, 2021.g. 1. ceturksnis) ir atzinusi uzņēmumu Kaspersky kā "līderi" ārējo apdraudējumu informācijas pakalpojumu jomā. Ziņojumā sniegtie dati ir svarīgs orientieris organizācijām visā pasaulē, kas ir ieinteresētas apdraudējumu informācijas (Threat Intelligence - TI) pakalpojumos.

Nesenajā Kaspersky ziņojumā "IT Security Economics Report" (IT drošības ekonomikas pārskats) tika konstatēts, ka, reaģējot uz datu aizsardzības pārkāpumiem, apdraudējumu informāciju par ieguldījuma vērtu uzskata 41% lielo uzņēmumu un 39% mazo un vidējo uzņēmumu. Forrester atzinība parāda šādām organizācijām vadošos pakalpojumu sniedzējus, kuri, veicot neatkarīgu analīzi un novērtēšanu, cenšas sniegt vispilnīgāko ieskatu problēmas risināšanai.

Ziņojums "Ārējo apdraudējumu informācijas pakalpojumi 2021. g. 1. ceturksnī" sniedz pārskatu par TI pakalpojumu tendencēm un vērtē divpadsmit pakalpojumu sniedzēju zināšanas un pieredzi. Uzņēmums Kaspersky bija viens no trim piegādātājiem, kuri nosaukti par līderiem šajā ārējo apdraudējumu informācijas pakalpojumu novērtējumā.



Kaspersky-leader-Forrester-Threat-Intelligence-q1-2021-0


Forrester savā ziņojumā tālāk norāda, ka "Kaspersky ir informācijas kvalitātes avangardā" un uzņēmumam piešķir vienu no diviem labākajiem vērtējumiem šajā piedāvājuma kategorijā. Kompānija Forrester uzņēmumam Kaspersky piešķīrusi augstāko novērtējumu kiberapdraudējumu informācijas jomā. Šajā ziņojumā uzņēmumam Kaspersky piešķirts arī augstākais novērtējums pēc uzlaušanas apdraudējumu kritērija, kas definēts kā labāka pārredzamība ar valsti saistītām operācijām, kā arī noziedzīgu un haktīvistu radītu apdraudējumu izsekošana.


Kaspersky-leader-Forrester-Threat-Intelligence-q1-2021-1


Vēl Forrester izceļ Kaspersky spējas sniegt atbildes klientiem uz informācijas pieprasījumiem (RFIs). Rezultāti parāda, ka "galvenie klienti ir ļoti apmierināti ar Kaspersky sniegtās informācijas kvalitāti, kā arī ar uzņēmuma procedūrām, kas palīdz klientiem noteikt efektivitāti un rezultātus".

Forrester konstatē, ka Kaspersky Threat Intelligence Services (Apdraudējumu informācijas pakalpojumi), ko īsteno pasaules vadošie pētnieki un analītiķi, ir piemēroti jebkura lieluma uzņēmumiem.

Apdraudējumu informācijas pakalpojums Kaspersky Threat Intelligence ir pieejams līdz ar Kaspersky Expert Security ietvaru. Šis ietvars reprezentē holistisku stratēģiju, kas palīdz nodrošināt aprīkojumu, informē un vada uzņēmumu iekšējos ekspertus, lai tie spētu stāties pretī pilnam spektram mūsdienu sarežģīto apdraudējumu, APT un mērķtiecīgo uzbrukumu. Ietvarā ietilpst arī Kaspersky Anti Targeted Attack platforma un Kaspersky EDR risinājumi, kas nodrošina apdraudējumu atklāšanu un noteikšanu, kā arī savlaicīgu incidentu izmeklēšanu un to seku novēršanu.

Lai lasītu visu ziņojumu Forrester Wave™: External Threat Intelligence Services Q1, 2021, lūdzam atvērt šo saiti.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus (tas jau ir noticis vairāk kā 20 reizes). Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.