Kaspersky pabeidz datu apstrādes infrastruktūras pārvietošanu uz Šveici un atver jaunu Caurredzamības centru Ziemeļamerikā

21. novembris 2020
Kaspersky paziņo par Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas galveno atskaites punktu sasniegšanu, pārvietojot datu glabāšanu un apstrādi uz Šveici un atverot uzņēmuma piekto caurredzamības centru Ziemeļamerikā. Līdz ar sasniegto caurredzamībā uzņēmums aicina vienoties kopīgos centienos mūsdienu programmproduktu drošības un integritātes uzlabošanai.

Kaspersky-transparency-2020-2

Ir pagājuši trīs gadi, kopš vadošais pasaules mēroga kiberdrošības uzņēmums Kaspersky izziņoja savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, lai kiberdrošības nozarē ieviestu jaunu pieeju, kas balstīta labākā caurredzamībā un lielākā atbildībā. Mērķis bija plašāk iesaistīt kiberdrošības kopienu un ieinteresētās puses, lai tās pārbaudītu un apstiprinātu uzņēmuma produktu, iekšējo procesu un uzņēmējdarbības uzticamību. Tādējādi uzņēmums ir nodevis savas programmatūras pirmkodu neatkarīgai caurlūkošanai, saņēmis vairākus trešās puses novērtējumus, tostarp izgājis SOC2 auditu, ko veicis viens no "četriem lielajiem" nozares uzņēmumiem, un ir ieguvis ISO27001 sertifikātu saviem datu pakalpojumiem. Kaspersky arī ir pārvietojis savu datu apstrādes infrastruktūru no Krievijas uz Šveici un šodien informē par šīs pārejas veiksmīgu pabeigšanu.

Kaspersky-transparency-2020-3

2018. gada novembrī izziņotā datu apstrādes un datu glabāšanas infrastruktūras pārvietošana ir pilnībā pabeigta. Papildus Eiropai, Amerikas Savienotajām Valstīm un Kanādai Kaspersky ir pārvietojis datu glabāšanu un apstrādi arī vairākām Āzijas un Klusā okeāna valstīm. To Āzijas un Klusā okeāna valstu sarakstā, kuras ir iekļautas Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas pārvietošanas plānos, ietilpst Austrālija, Jaunzēlande, Japāna, Bangladeša, Bruneja, Kambodža, Indija, Indonēzija, Dienvidkoreja, Laosa, Malaizija, Nepāla, Pakistāna, Filipīnas, Singapūra, Šrilanka, Taizeme un Vjetnama.

Kaspersky-transparency-2020-4

Ar klientu apdraudējumu saistītie dati, kurus šajās valstīs uzņēmums brīvprātīgi saņem no lietotājiem, tagad tiek apstrādāti divos datu centros Cīrihē, Šveicē, un tie ietver aizdomīgus vai agrāk nezināmus kaitīgos failus, ko uzņēmuma programmatūra nosūta Kaspersky Security Network (KSN) automatizētai ļaunprogrammatūras analīzei.

Kaspersky izpilddirektors Jevgeņijs Kasperskis: „Kopš mēs paziņojām par Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, sperot vairākus drosmīgus soļus, tostarp datu apstrādes un krātuves pārvietošanu, uzņēmums Kaspersky ir ne tikai atkārtoti apliecinājis apņemšanos būt uzticams partneris, bet arī apsteidzis tirgus dalībnieku un regulatoru gaidības. Trīs gados pēc šī paziņojuma esam piedzīvojuši būtiskas pieejas un noteikumu pārmaiņas datu drošības jomā. Redzam, ka ieguldījums uzticamībā un caurredzamībā pakāpeniski kļūst par nozares standartu, un es lepojos ar mūsu uzņēmumu, jo tas ir starp caurredzamības pionieriem un celmlaužiem.”

Kaspersky informē par sava Ziemeļamerikas Caurredzamības centra atvēršanu sadarbībā ar CyberNB Association Ņūbransvikā, Kanādā.

Saskaņā ar saistībām, kādas uzņēmums uzņēmās Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas sākumposmā 2017. gada oktobrī, Kaspersky kopā ar CyberNB Association atver savu Caurredzamības centru Ziemeļamerikā. CyberNB ir bezpeļņas organizācija Frederiktonā, Ņūbransvikas provincē Kanādā, kura izmanto ekosistēmas pieeju, lai uzlabotu kiberdrošību, iesaistoties un sadarbojoties ar privāto sektoru, valdību, akadēmiskajām aprindām, ar ieinteresētām personām zināšanu un prasmju pilnveidošanā, kā arī talantu piesaistīšanā un darbaspēka attīstībā.

Centrs sāks darbu 2021. gada sākumā un būs piektā vieta, kurā Kaspersky partneriem tiks nodrošināta iespēja caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu un vairāk uzzināt par inženierijas un datu apstrādes praksi, kā arī par produktu portfeli. Šogad sāka darboties Caurredzamības centri Sanpaulu un Kualalumpurā. Kaspersky arī ir atsācis sava pirmā Caurredzamības centra darbību Cīrihē, un tagad tas ir pārvietots uz Interxion datu centru. Nākotnē uzņēmums saviem klientiem un uzticamajiem partneriem nodrošinās unikālu datu drošības kontroles iespēju un uzņēmuma datu pārvaldības prakses ārējo caurlūkošanu un pārbaudi.

„Mūsu Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas darbs jau ir būtisks Ziemeļamerikā, un tagad mēs to paplašinām, atverot Caurredzamības centru,” uzsver Kaspersky Ziemeļamerikas izpilddirektors Robs Kataldo. „Centra atrašanās mūsu reģionā pavērs mūsu klientiem, partneriem un ieinteresētajām pusēm jaunas iespējas izmantot visu centra piedāvājumu. Mēs arī ceram uz sadarbību ar CyberNB un turpmāku iestāšanos par augstākiem nozares pārredzamības standartiem, izmantojot mūsu partnerību.”


Kaspersky-transparency-2020-5


"CyberNB Association ir gandarīta, ka Kaspersky ir pievienojies mūsu kritiskās infrastruktūras aizsardzības tīklam (CIPnet), un priecājas par šī uzņēmuma iekļaušanos mūsu Cyber Centre 2021. gada sākumā,” saka CyberNB izpilddirektors Taisons Džonsons. „Kaspersky ir pierādījis savu uzticību caurredzamībai kā galvenajam klientu uzticēšanās priekšnoteikumam, un mēs zinām, ka uzņēmums kopā ar citiem CIPnet locekļiem aktīvi iesaistīsies daudzās svarīgās pētniecības un izstrādes iniciatīvās.”

Ņemot vērā transporta un apmeklētāju ierobežojumus, klientiem un partneriem tagad ir iespēja arī attālināti caurlūkot pirmkodu. Lai pieprasītu attālinātu piekļuvi kādam no Kaspersky Caurredzamības centriem, lūdzu, izmantojiet šo saiti.


Kaspersky-transparency-2020-1


Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas ietvaros uzņēmums ir guvis arī citus panākumus, tostarp uzlabojumus maijā izziņotajā Cyber Capacity Building programmā, kā arī ievainojamību atklāšanas atlīdzību (Bug Bounty) programmā. Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, lasiet uzņēmuma jaunākos paziņojumus šeit.

Kaspersky turpinās strādāt ar kopienu, lai virzītu priekšplānā caurredzamību un atbildīgumu, kā arī uzlabotu mūsdienu programmproduktu drošību, tādējādi vairojot patērētāju uzticēšanos. Uzņēmums jau ir atbalstījis un sadarbojas ar „Ženēvas dialogu par atbildīgu izturēšanos kibertelpā” (Geneva Dialogue on Responsible Behavior in Cyberspace) — starptautisku apspriedi par digitālo produktu drošību, ko vada Šveices Federālais Ārlietu departaments (FDFA) un kuru īsteno DiploFoundation. Uzņēmuma stingra pārliecība: sadarbojoties daudzām ieinteresētajām pusēm, ir iespējams palielināt uzticēšanos tehnoloģijām. Tāpēc Kaspersky var droši apgalvot, ka digitālā nākotne nav biedējoša un nezināma, bet gan bagāta ar nebeidzamas izaugsmes un labklājības iespējām.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus. Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.