Kaspersky sertifikācijā apstiprina atbilstību informācijas drošības pārvaldības sistēmu starptautiskā standarta ISO/IEC 27001 prasībām

27. februāris 2020
Kaspersky sertifikācijā apstiprina atbilstību informācijas drošības pārvaldības sistēmu starptautiskā standarta ISO/IEC 27001 prasībām
Kaspersky, viens no pasaulē vadošajiem kiberdrošības uzņēmumiem, ir ieguvis ISO/IEC 27001: 2013 sertifikātu. TÜV AUSTRIA izdotais sertifikāts apstiprina, ka uzņēmuma datu drošības sistēmas, ieskaitot mākoņsistēmu Kaspersky Security Network, atbilst informācijas drošības pārvaldības sistēmu paraugpraksei nozarē.

ISO/IEC 27001 ir visplašāk izmantotais informācijas drošības standarts, ko sagatavojusi un publicējusi Starptautiskā standartizācijas organizācija (ISO), kas ir lielākais brīvprātīgo starptautisko standartu izstrādātājs pasaulē. Tas ietver prasības, kā ieviest, uzraudzīt, uzturēt un pastāvīgi attīstīt informācijas drošības pārvaldības sistēmu (ISMS) organizācijas un tās biznesa vajadzību kontekstā. Atbilstība šim starptautiski atzītajam standartam ir Kaspersky pieejas pamatā informācijas drošības ieviešanai un pārvaldībai, jo tas apstiprina drošības kontroles pilnīgumu un stingrību, vienlaikus nodrošinot klientiem papildu garantiju līmeni.

Sertifikācija tika apstiprināta pēc neatkarīgas organizācijas TÜV AUSTRIA veiktā novērtējuma. Tas aptvēra ļaunprātīgu un aizdomīgu failu piegādes pārvaldības sistēmas Kaspersky Security Network (KSN) infrastruktūrā, kā arī drošu glabāšanu un piekļuvi šiem failiem uzņēmuma Distributed File System (KLDFS). Novērtējums ietver uzņēmuma datu centrus Cīrihē, Šveicē; Frankfurtē, Vācijā; Toronto, Kanādā un Maskavā, Krievijā.

"TÜV AUSTRIA mērķis ir aizsargāt sabiedrību un uzņēmumus no dažādiem jebkura veida riskiem. Tā kā digitalizācija ir galvenā kopīgā pasaules attīstības tendence, tā rada gan ievērojamas iespējas, gan arī lielus riskus, jo publiskā un/vai privātā informācija var tikt zaudēta vai bojāta. Tāpēc mēs ļoti augstu vērtējam to, ka tik nozīmīgs globālā tirgus spēlētājs kā Kaspersky parāda savu apņemšanos ievērot starptautiski atzīto informācijas drošības pārvaldības standartu,” komentēja Detlevs Hence, TÜV AUSTRIA grupas TÜV TRUST IT GmbH vadītājs.

ISO 27001 audits ir vēl viens posms Starptautiskajā caurredzamības iniciatīvā, par kuru tika paziņots 2017. gadā, lai vēl vairāk apliecinātu saviem partneriem un klientiem, ka uzņēmuma produkti un pakalpojumi ir ne tikai vislabākie aizsardzībā pret kiberdraudiem, bet arī apstrādā klientu datus, ievērojot visaugstāko cieņas un rūpības līmeni. 2019. gadā uzņēmums izgāja SOC 2 1. tipa auditu, ko veica viens no pasaules lielā četrinieka auditoriem, un tas apliecina, ka Kaspersky antivīrusu datu bāzu izstrāde un izlaišana tiek aizsargāta no neatļautām izmaiņām ar stingru drošības kontroli. 

Kaspersky-ISO-IEC-27001

Kaspersky Starptautiskā caurredzamības iniciatīva, kuras ietvaros valstu regulatoriem un partneriem jau ir atvērti caurredzamības centri Cīrihē un Madridē, bet plānojas arī Kualalumpurā un Sanpaulu, gūst arvien lielāku ievērību pasaulē. Nesen tā tika minēta ANO sanāksmē, apspriežot dažādu pušu ieguldījumu kibertelpas normu un principu attīstības kontekstā, kā arī bija viens no tematiem, Vācijas Bundestāga pārstāvim apmeklējot Kaspersky galveno mītni Vācijā. Lai uzzinātu vairāk par jaunumiem Starptautiskajā caurredzamības iniciatīvā, lūdzu, apmeklējiet vietni https://www.kaspersky.com/transparency-center.

Par Kaspersky
Kaspersky ir starptautisks kiberdrošības risinājumu ražotājs ar pārvaldītājsabiedrību Apvienotajā Karalistē un digitālo infrastruktūru, kas tiek migrēta uz Šveici. Tam ir izpētes centri 3 kontinentos, biroji 5 kontinentos, vairāk kā 4000 darbinieku un tas darbojas gandrīz 200 valstīs un teritorijās.

Kaspersky strādā informācijas drošības jomā kopš 1997. gada. Dziļas speciālās zināšanas un pieredze veido pamatu aizsardzības risinājumiem un pakalpojumiem, kas nodrošina uzņēmumu, kritiskās infrastruktūras, valsts iestāžu un mājas lietotāju drošību visā pasaulē. Kaspersky plašais piedāvājumu klāsts ietver inovatīvus izstrādājumus galiekārtu aizsardzībai, kā arī vairākus specializētos risinājumus un pakalpojumus cīņai ar sarežģītiem un nepārtraukti evolucionējošiem kiberdraudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 270 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

Par TÜV AUSTRIA
TÜV AUSTRIA grupa tika dibināta 1872. gadā. Tas ir liels Austrijas pasaules līmeņa uzņēmums, kas sniedz riska novērtēšanas, tehniskās uzraudzības, pārbaudes, sertifikācijas un apmācības pakalpojumus. Sertifikācijas pakalpojumi ietver informācijas drošību un tos uzrauga Austrijas (Akkreditierung Austria) un Vācijas (Dakks) valstu akreditācijas dienesti. Uzņēmumam ir viens no atpazīstamākajiem zīmoliem pasaulē, kura sertifikāti tiek atzīti visaugstākajā līmenī visos kontinentos un kuriem ir visaugstākā aizsardzība pret viltojumiem, ieskaitot digitālo marķējumu pārbaudei tiešsaistē. TÜV AUSTRIA darbojas objektīvi un neatkarīgi no valdību un politiķu viedokļa. Papildus informācijas drošības sistēmu novērtēšanas pakalpojumiem uzņēmuma sniegtie pakalpojumi ietver medicīniskā aprīkojuma pārbaudi, enerģētikas objektu drošības, oglekļa pēdas novērtēšanu, vides aizsardzības pasākumu analīzi, spiediena iekārtu un celšanas iekārtu pārbaudi, ražošanas drošības novērtēšanu un materiālu testēšanu izmēģinājumus, apmācības pašu akadēmijā un daudz ko citu. Lielākā daļa darbinieku, ieskaitot vairāk nekā 2 tūkstošus uzņēmuma pilna laika darbinieku, ir sagrupēti birojos 20 Eiropas valstīs un Āzijā. Plašāka informācija ir pieejama vietnē: www.tuvaustria.com | www.tuv.at.