Kaspersky ver durvis jaunajam Caurredzamības centram Ziemeļamerikā

27. decembris 2021
Kaspersky ver durvis jaunajam Caurredzamības centram Ziemeļamerikā
Kaspersky, vadošais globālais kiberdrošības uzņēmums, paziņo, ka durvis tiek vērtas pilnībā funkcionējošam Caurredzamības centram Ziemeļamerikā, pabeidzot nozīmīgu Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas (Global Transparency Initiative - GTI) posmu.

Kopš GTI startēšanas pirms četriem gadiem ar tās inovatīvo pieeju kiberdrošības nozarei caurredzamības un kontroles jomā Kaspersky ir izveidojis pasākumus, lai iesaistītu plašāku kiberdrošības kopienu un ieinteresētās personas savu produktu, iekšējo procesu un biznesa operāciju uzticamības validācijā un pārbaudē. Šajā laikā ir notikušas būtiskas izmaiņas pieejā un regulējumos datu drošībā.

Ziemeļamerikas Caurredzamības centrs tagad pilnībā darbojas un ir atvērts saviem pirmajiem apmeklētājiem. Šajā vietā Kaspersky partneriem būs iespēja caurskatīt uzņēmuma produktu pirmkodu, piekļūt programmatūras materiālu sarakstam (SBOM), uzzināt vairāk par inženierijas un datu apstrādes praksi, kā arī iepazīt visu tā produktu portfeļa plašumu.

"Mūsu Starptautiskā Caurredzamības iniciatīva līdz ar šī centra atvēršanu sper nozīmīgu soli uz priekšu," norāda Robs Cataldo, Kaspersky Ziemeļamerikas rīkotājdirektors. "Tā ir lieliska iespēja nodrošināt mūsu partneriem un klientiem pēc iespējas vairāk informācijas, pilnībā pārskatāmā un vispusīgā veidā. Tas arī iezīmē aizraujošu brīdi mūsu partnerībā ar CyberNB un mūsu kopējiem centieniem uzlabot caurredzamības principus nozarē. Mēs paredzam tālāku ražīgu sadarbību Cyber Center ietvaros."

Atklāšana notiek sadarbībā ar CyberNB un tās kritiskās infrastruktūras aizsardzības tīklu (Critical Infrastructure Protection network - CIPnet), kas ir daļa no jaunā Cyber Center objekta Zināšanu parkā (Knowledge Park) Frederiktonā, Ņūbransvikā, Kanādā. CyberNB ir bezpeļņas organizācija, kas izmanto ekosistēmas pieeju, lai uzlabotu rezultātus kiberdrošībā, iesaistoties un sadarbojoties ar privāto sektoru, valdību, akadēmiskajām aprindām, zināšanu un prasmju attīstīšanu, talantu iesaistu un personāla attīstību.

CyberNB izpilddirektors Taisons Džonsons komentē: "Esam priecīgi, ka mūsu partneris Kaspersky pievienojas mums pilnīgi jaunajā Cyber Center. Šī ir vieta, kur notiks sadarbība starp nozari, valdību un lietišķajiem pētījumiem. Kaspersky sadarbosies ar lielāko dalībnieku ekosistēmu, lai attīstītu un aizsargātu kritisko infrastruktūru visā Kanādā. Mēs ceram uz viņu dalību."

Kopš uzņēmuma paziņojuma 2017. gada oktobrī Kaspersky Starptautiskajā caurredzamības iniciatīvā ir nodemonstrējis nozīmīgu progresu. Uzņēmums ir sasniedzis nozīmīgus atskaites punktus (skat. zemāk).

  • Izziņoja programmatūras materiālu sarakstu (Software Bill of Materials - SBOM), lai saviem klientiem un partneriem nodrošinātu jaunāko informāciju par uzņēmuma produktiem un programmatūras arhitektūru.
  • Apstiprināja savas inženiertehniskās prakses uzticamību un integritāti, izmantojot SOC 2 auditu un ISO 27001 sertifikātu. SOC 2 auditā, ko veica neatkarīga trešā puse, tika konstatēts, ka Kaspersky antivīrusu atjauninājumu izstrādes un izplatīšanas procesam ir spēcīga drošības kontrole pret nesankcionētu piekļuvi. ISO 27001 sertifikācija Kaspersky datu drošības sistēmām apliecināja uzņēmuma apņemšanos nodrošināt spēcīgu informācijas drošību un to, ka Kaspersky datu pakalpojums pilnībā atbilst nozares vadošajai paraugpraksei.
  • Tika uzsākta Kiberkapacitātes veidošanas programma (Cyber Capacity Building Program) kā īpaša drošības apmācība, kas palielina kibernoturību un aizsargā pret IKT piegādes ķēdes apdraudējumiem. Tā ir pieejama tiešsaistes un bezsaistes formātā, un tā ir paredzēta, lai palīdzētu uzņēmumiem, valdības organizācijām un akadēmiskajām aprindām izstrādāt praktiskus rīkus un zināšanas drošības novērtēšanai.
  • Publiski savu pirmo caurredzamības ziņojumu "Tiesībaizsardzības un valdības pieprasījumi" (Law enforcement and government requests), lai palīdzētu lietotājiem saprast, kā uzņēmums reaģē uz šādiem pieprasījumiem, kā arī savu pieeju lietotāju datu drošībai un privātumam, atbalstot valsts, reģionālo vai starptautisko kibernoziegumu izmeklēšanu.
Kaspersky uzskata, ka mūsdienu ultasavienotā pasaule prasa lielāku caurredzamību, un turpina īstenot konkrētus pasākumus, kas vēl vairāk apliecina ilgstošo apņemšanos nodrošināt uzņēmuma risinājumu integritāti un uzticamību klientu apkalpošanā.

Piekļuve Caurredzamības centram ir pieejama pēc pieprasījuma. Lai uzzinātu vairāk par Kaspersky Starptautisko caurredzamības iniciatīvu (Global Transparency Initiative - GTI), lūdzu, apmeklējiet vietni.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 240 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.