AV-Comparatives piešķir apbalvojumu "Gada produkts 2020" risinājumam Kaspersky Internet Security

8. februāris 2021
Kaspersky vadošais drošības risinājums mājas lietotājiem – Kaspersky Internet Security – jau sesto reizi ir saņēmis apbalvojumu Product of the Year 2020 (Gada produkts 2020). Par to savā ikgadējā ziņojumā informē neatkarīgā testu laboratorija AV-Comparatives. Kaspersky produkts ir pārspējis 16 sāncenšus, saņemot Advanced+ vērtējumu septiņos testos, un sasniedzis augstāko kopvērtējumu starp visiem testētajiem Windows drošības produktiem.

Aizvadītajā gadā lietotāji vairāk nekā jebkad agrāk paļāvās uz tehnoloģijām, lai uzturētu saikni ar tuviniekiem un strādātu attālināti, kad biroji un skolas bija slēgtas. Kaspersky ir pasargājis savus klientus no evolucionējošiem kiberapdraudējumiem ar drošākajiem un efektīvākajiem produktiem tirgū. To apstiprina atkārtota atzinība, saņemot sesto galveno ikgadējo titulu AV-Comparatives testos par izcilu produkta sniegumu pēdējos 12 mēnešos.


AV-Comparatives-Kaspersky-Product-of-the-Year-2020


Iegūstot titulu Product of the Year 2020 (Gada produkts 2020), Kaspersky Internet Security gada testos pārspēja visus 16 konkurentus un saņēma Advanced+ vērtējumus par maksimāliem produkta darbības rezultātiem visos septiņos testos gada garumā. Starp tiem ir divi pusgada "reālās pasaules" drošības Real-World Protection testi, divi Malware Protection aizsardzības testi pret ļaunprogrammatūru, divi veiktspējas mērījumu Performance Measurement testi un uzlabotais "reālās pasaules" Enhanced Real-World tests.

KIS-AV-Comparatives-2020

Turklāt Kaspersky ir saņēmis piecas papildu apbalvojumus par īpašiem testa kritērijiem, iegūstot visvairāk AV-Comparatives apbalvojumu 2020. gada kopsavilkumā:

Advanced Threat Protection Gold — par augstākajiem rezultātiem uzlabotā "reālās pasaules" Enhanced Real-World testā, kur AV-Comparatives eksperti emulē sarežģītus mērķtiecīgos uzbrukumus, kuru nolūks ir iekļūt aizsargātā sistēmā, lai paaugstinātu pilnvaras un izpildītu ļaunprātīgu programmu;
Real-World Protection Gold — par labākajiem rezultātiem astoņos "reālās pasaules" aizsardzības Real-World Protection testos, kas tiek veikti ar reāliem uzbrukumiem un ietver aplamo pozitīvo iedarbju vērtēšanu;
Lowest False Positives Silver — par zemāko aplamu pozitīvo iedarbju skaitu astoņos "reālās pasaules" Real World Protection testos un divos Malware Protection aizsardzības testos pret ļaunprogrammatūru 2020. gadā;
Malware Protection Bronze — par augstiem rezultātiem ļaunprogrammatūras noteikšanā un par minimālu aplamo pozitīvo iedarbju skaitu divos 2020. gada Malware Protection aizsardzības testos pret ļaunprogrammatūru;
Best Overall Speed Bronze — par drošības risinājuma minimālu ietekmi uz sistēmas veiktspēju, izmantojot kombinētos un lietotāju scenārijus ar divām dažādām aparatūras kopām.

"Mēs priecājamies izteikt atzinību Kaspersky Internet Security par tā spējām aizsargāt pret ļaunprogrammatūru, par augstiem veiktspējas standartiem un ērti lietojamu saskarni. Pagājušā gada notikumi ir parādījuši, ka ne tikai lielajiem uzņēmumiem, bet arī katrai mājsaimniecībai ir nepieciešama ļoti efektīva aizsardzība pret kibernoziedzību. Uzņēmums Kaspersky atkal ir pierādījis savu spēju aizsargāt galalietotāju ierīces un datus, uzrādījis teicamus rezultātus un sasniedzis augstāko līmeni visās AV-Comparatives testu kategorijās," saka AV-Comparatives dibinātājs un izpilddirektors Andreass Klementi.

Lai uzzinātu vairāk par AV-Comparatives 2020. gada ziņojumu, apmeklējiet šo tīmekļa vietni. Papildu informāciju par to, kā Kaspersky Internet Security tagad un nākotnē var pasargāt jūs un jūsu ģimeni no "reālās pasaules" datorapdraudējumiem, varat iegūt šeit.

Kaspersky Internet Security operētājsistēmai Windows tiek piedāvāts arī ar saskarni latviešu valodā un tā lietotājiem tiek nodrošināts kvalificēts vietējais tehniskais atbalsts. Produktam pieejams 30 dienu bezmaksas izmēģinājums. Vairāk informācijas par Kaspersky Internet Security atradīsiet produkta lapā, kur to var arī iegādāties elektroniskā veidā.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus (tas jau ir noticis vairāk kā 20 reizes). Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.