Kaspersky atbalsta veselības aprūpes iestādes COVID-19 pandēmijas laikā ar sešu mēnešu bezmaksas pilnfunkcionālu produktu licencēm

24. marts 2020
Kaspersky atbalsta veselības aprūpes iestādes COVID-19 pandēmijas laikā ar sešu mēnešu bezmaksas pilnfunkcionālu produktu licencēm
Kaspersky paziņo par galveno galiekārtu drošības produktu bezmaksas pieejamību medicīnas iestādēm, lai palīdzētu tām palikt pasargātām no kiberdraudiem pandēmijas laikā. Pilns produktu saraksts, kas sešus mēnešus* pieejams bez maksas, ietver Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced un Kaspersky Hybrid Cloud Security (Enterprise Server).

Pašlaik medicīnas iestādes mobilizē visus spēkus, un daudzās valstīs ievērojami augusi veselības aprūpes sistēmas noslodze. Šādos apstākļos sevišķi izšķirīgi kļūst medicīnas iekārtu darbības stabilitātes un nepārtrauktas piekļuves informācijai, kā arī pacientu personas datu aizsardzības nodrošināšanas jautājumi.

„Šodien medicīnas iestādes lielākajā daļā valstu strādā uz savu iespēju robežas. Visi spēki un resursi tiek novirzīti dzīvības glābšanai un infekcijas apkarošanai. Šajā sarežģītajā situācijā mēs esam gatavi atbalstīt mediķus un piedāvājam ārstniecības iestādēm savu organizācijām paredzēto izstrādājumu bezmaksas licences,” saka Kaspersky vadītājs Baltijā Andis Šteinmanis.

Turklāt Kaspersky iesaka medicīnas organizācijām veikt šādus pasākumus.

1.     Apmācīt medicīnas un administratīvajiem darbiniekiem prasmes droši strādāt ar savienotām ierīcēm, it sevišķi ar uzvedību tīklā saistītos noteikumus, pareizu paroļu, kontu, e-pasta un USB ierīču lietošanu, izskaidrot darbiniekiem iespējamos riskus un veidus, kā no tiem izvairīties.

2.     Ja organizācijā jau ir aizsardzības risinājums, pārliecināties, ka tas ir ieinstalēts un atjaunināts visās ierīcēs; ieslēgt ugunsmūri, lai nodrošinātu aizsardzību pret apdraudējumiem no tīkla; nodrošināt, ka risinājums aizsargā no šifrētājprogrammatūrām, jo šis apdraudējumu veids ir viens no biežāk sastopamajiem medicīnas organizācijās. Ieteicams arī pārliecināties, ka pietiks izmantotā drošības risinājuma licenču, ja organizācijas tīklā strauji palielināsies ierīču skaits. 

3.     Pārliecināties, ka ir pareizi konfigurētas visas speciālās medicīnas ierīces, piemēram, plaušu mākslīgās ventilācijas aparāti. Ja tuvākajā laikā tiek plānots iegādāties papildu iekārtas, ir jāizstrādā rīcības plāns, kas ļauj ātri uzstādīt un konfigurēt visas jaunās ierīces.

4.     Dažas slimnīcas steidzami pieņem darbā jaunus darbiniekus. Tas nozīmē, ka palielinās tīklam pievienoto galiekārtu, tostarp personīgo, skaits. Tas rada papildu riskus, tāpēc ir svarīgi nekavējoties nodrošināt visu jauno ierīču, kas tiek pievienotas organizācijas tīklam, aizsardzību. Ieteicams iepriekš izstrādāt drošības politikas un saņemt vajadzīgās licences, lai, kad nepieciešams, ieinstalētu ierīcēs.





Medicīnas iestādes var saņemt Kaspersky risinājumu bezmaksas licences no ražotāja partneriem vai nosūtīt pieteikumu lapā https://kas.pr/engsos.


Informācija par piedāvājuma produktiem atrodama galiekārtu (Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced, Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus) un specializēto risinājumu (Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Hybrid Cloud Security) lapās.

* Piedāvājumu var izmantot no 2020. gada 23. marta līdz 23. jūnijam.

Par Kaspersky
Kaspersky ir starptautisks kiberdrošības risinājumu ražotājs ar pārvaldītājsabiedrību Apvienotajā Karalistē un digitālo infrastruktūru, kas tiek migrēta uz Šveici**. Tam ir izpētes centri 3 kontinentos, biroji 5 kontinentos, vairāk kā 4000 darbinieku un tas darbojas gandrīz 200 valstīs un teritorijās.

Kaspersky strādā informācijas drošības jomā kopš 1997. gada. Dziļas speciālās zināšanas un pieredze veido pamatu aizsardzības risinājumiem un pakalpojumiem, kas nodrošina uzņēmumu, kritiskās infrastruktūras, valsts iestāžu un mājas lietotāju drošību visā pasaulē. Kaspersky plašais piedāvājumu klāsts ietver inovatīvus izstrādājumus galiekārtu aizsardzībai, kā arī vairākus specializētos risinājumus un pakalpojumus cīņai ar sarežģītiem un nepārtraukti evolucionējošiem kiberdraudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 270 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

** Kaspersky klientus Eiropā jau apkalpo mākoņsistēma, kas izvietota datu centros Šveicē, Cīrihē. 
Latvijas lietotāji alternatīvi var bez maksas izmantot mākoni Kaspersky Private Security Network, kas izvietots datu centrā Latvijā (vairāk par to lasiet šeit).
Paaugstinātas drošības sistēmām Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni.