Kaspersky GReAT komanda iegūst "Industry Team of the Year" titulu 2020. gada Cyber Security Awards vērtējumā

28. septembris 2020
Kaspersky GReAT komanda iegūst "Industry Team of the Year" titulu 2020. gada Cyber Security Awards vērtējumā
Kaspersky Globālā pētniecības un analīzes komanda (GReAT) sīvā konkurencē ir ieguvusi Industry Team of the Year (Nozares gada komanda) titulu ikgadējā kiberdrošības konkursā Cyber Security Awards 2020, tā apstiprinot savu svarīgo lomu kā nozares līderis globālo apdraudējumu atklāšanas jomā. Komanda guva atzinību šī gada konkursā Cyber Security Awards par nemainīgi augsto kompetences līmeni šajā jomā, kā arī par savu reakciju uz Covid-19 pandēmiju, kuras laikā kibernoziedznieki daudz biežāk uzbrūk gan uzņēmumiem, gan to klientiem.

2008. gadā izveidotā Globālā pētniecības un analīzes komanda (GReAT) uzņēmumā Kaspersky veic APT, kiberspiegošanas kampaņu, svarīgākās ļaunprogrammatūras, izspiedējvīrusu un kibernoziegumu tendenču izpēti un analīzi visā pasaulē. Pašlaik GReAT sastāvā ir vairāk nekā 40 ekspertu, kas strādā visā pasaulē — Eiropā, Krievijā, Amerikā, Āzijā un Tuvajos Austrumos. Talantīgie kiberdrošības speciālisti nodrošina uzņēmumam vadošo lomu ļaunprogrammatūras pētniecībā, uzkrāj jaunas zināšanas, aizrautīgi un zinātkāri atklāj un analizē arvien jaunus apdraudējumus.

Pēdējos 12 gados GReAT ir atklājusi un izpētījusi dažas no lielākajām kiberspiegošanas kampaņām. Tā palīdzēja atklāt un izpētīt ietekmīgas kibernoziedznieku grupas un to darbību, piemēram, Stuxnet, Duqu 2.0, Carbanak, bet nesenāk — Lazarus, BlueNoroff, Moonlight Maze un Equation Group.

Komanda arī veicināja globālu izpratni par jaunajām tendencēm, piemēram, par piegādes ķēdes apdraudējumiem (ShadowPad), nozīmīgiem izspiedējvīrusiem (WannaCry un ExPetr) un kibernoziegumiem (xDedic).

"Es lepojos ar komandu, kas šogad guvusi atzinību Kiberdrošības konkursā par savu ieguldīto darbu un panākumiem. Pastāvīgi mainīgo apdraudējumu izsekošana, analīze, interpretēšana un to seku mazināšana ir milzu darbs, kas Kaspersky klientiem kļūst arvien nozīmīgāks. Uzņēmumiem visās nozarēs trūkst aktuālu, būtisku datu, kas tiem ļautu pārvaldīt riskus sakarā ar IT drošības apdraudējumiem, un tagadējās pandēmijas laikā tas ir īpaši svarīgi," norāda Globālās pētniecības un analīzes komandas direktors Kostins Raiu.



Kaspersky Globālās pētniecības un analīzes komandas (GReAT) direktors Kostins Raiu.

"GReAT sniegtā draudu analīze uzreiz nonāk Kaspersky inovatīvo drošības risinājumu un pakalpojumu izstrādātāju rīcībā un palīdz organizācijām cīnīties ar apdraudējumiem."

Kiberdrošības konkurss Cyber Security Awards pirmoreiz tika sarīkots 2014. gadā, lai apbalvotu labākos kiberdrošības nozares darbiniekus, darba grupas un uzņēmumus. Visās vērtēšanas kategorijās galvenais ir speciālistu zināšanas un inovācijas. Neatkarīgu, nozarē vadošu speciālistu žūrija piešķir uzņēmumiem balvas un titulus tikai pēc nopelniem.

Viens no žūrijas dalībniekiem, uzņēmuma The Cyber Paradox dibinātājs Navīns Vasudeva par to stāsta: "Šogad bija neticami grūti uzvarēt kādā no kategorijām. Daudzo dalībnieku dēļ šogad pat bija grūti tikt finālistu sarakstā. Bija tik daudz kategoriju, ka vērtētājiem bija grūti izvēlēties uzvarētāju. Uzvarot šajā prestižajā konkursā, uzņēmums apliecina savu novatorismu un panākumus kiberdrošības nozarē."

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus. Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.