Kaspersky ICS CERT kļūst par globālā Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST) dalībnieku

7. decembris 2020
Kaspersky ICS CERT kļūst par globālā Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST) dalībnieku
Pēc rūpīgas izvērtēšanas Kaspersky rūpniecisko sistēmu datorapdraudējumu reaģēšanas komanda (ICS CERT) ir oficiāli pievienojusies globālajam Drošības incidentu reaģēšanas komandu forumam FIRST — vadošai starptautiskai tehniskajai grupai, kurā ietilpst 540 valdību un privāti akreditētas CERT (datorapdraudējumu reaģēšanas komandas). Šajā forumā Kaspersky dalīsies pieredzē un sadarbosies ar plašāku IT drošības kopienu, lai kopīgiem spēkiem padarītu pasauli drošāku.

Kā uzņēmums, kas sadarbību un uzticamas kopienas uzskata par visefektīvāko līdzekli globālās digitālās drošības problēmu risināšanai, Kaspersky vēlas uzlabot informācijas apmaiņu ar citiem kiberdrošības jomas dalībniekiem visā pasaulē, lai kopīgiem spēkiem cīnītos ar apdraudējumiem un tos mazinātu. Starptautiskajai sadarbībai ir arvien lielāka nozīme digitālās rūpnieciskās vides aizsardzībā, kas bieži vien ir kritiski svarīga infrastruktūra un kalpo sabiedrības un veselu valstu galvenajām vajadzībām. Līdzdalība FIRST ļaus uzņēmuma ICS CERT, piemēram, ātrāk sazināties ar pasaulē labākajām drošības incidentu reaģēšanas komandām, apmainīties idejām un dalīties labākajā praksē.

FIRST priekšsēdētājs Seržs Drozs uzsver: "Kaspersky vienmēr ir bijis nozīmīgs IT drošības kopienas dalībnieks, un es priecājos, ka tagad mēs strādāsim kopā. Esmu par to īpaši priecīgs, jo Kaspersky bija viena no pirmajām organizācijām, kas atbalstīja mūsu ētikas kodeksu."

FIRST vēlas apvienot visu pasaules valstu drošības incidentu reaģēšanas komandas, lai internetā visi varētu justies droši. 1990. gadā dibinātajā Drošības incidentu reaģēšanas komandu forumā (FIRST) ir pārstāvētas šādas komandas no 540 korporācijām, valdības struktūrām, universitātēm un citām iestādēm 95 valstīs Amerikā, Āzijā, Eiropā, Āfrikā un Okeānijā.

Kaspersky atzīst, ka kibernoziegumiem nav robežu un pastāvīgi dalās savā pieredzē, savas zināšanas un tehniskos atklājumus dara pieejamus pasaules drošības kopienai. Kā globāls kiberdrošības uzņēmums Kaspersky sadarbojas ar globālajiem IT un OT piegādātājiem, starptautiskajām organizācijām, tostarp ar Interpolu un Eiropolu, ar nacionālajiem un reģionālajiem regulatoriem un tiesībaizsardzības iestādēm, kā arī citām kiberdrošības izpētes komandām un atsevišķiem ekspertiem visā pasaulē, lai cīnītos ar kibernoziedzniekiem.

Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus. Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.

Par Kaspersky ICS CERT
Kaspersky Industrial Systems Emergency Response Team ir globāls projekts, kura mērķis ir koordinēt automatizācijas sistēmu ražotāju, rūpniecības objektu īpašnieku un operatoru, informācijas drošības pētnieku darbību rūpniecības uzņēmumu un kritiskās infrastruktūras objektu aizsardzības problēmu risināšanā. Kaspersky ICS CERT eksperti sniedz analītiskus datus par kiberdraudiem un ievainojamībām, palīdz izstrādāt starptautiskas un vietējas rekomendācijas, metodikas, pieejas un drošības standartus, kā arī dalās attiecīgajā pieredzē ar plašu speciālistu kopienu.