Kaspersky ir atzīts kā Derwent Top 100 Global Innovator 2020

11. marts 2020
Kaspersky ir atzīts kā Derwent Top 100 Global Innovator™ 2020 kategorijā Programmatūra (Software) līdz ar citiem labākajiem IT nozares līderiem otro gadu pēc kārtas.

Gada ziņojumā no Clarivate Analytics tiek nosaukti pasaules inovatīvākie uzņēmumi, kas veiksmīgi attīsta vērtīgus patentētus izgudrojumus ar spēcīgu komercializācijas potenciālu, pamatotu tirgus apguvē un ietekmē uz citiem pakārtotiem izgudrojumiem.

Derwent Top 100 Global Innovator 2020 kopā ar citiem vispāratzītiem uzņēmumiem, kas ietver Amazon, Facebook, Google, Microsoft, Oracle, Symantec un Tencent. Kaspersky, kuras misija ir “drošākas pasaules veidošana”, ir devis nozīmīgu ieguldījumu kiberdrošības nozarē, pastāvīgi attīstot un patentējot jaunas IT drošības tehnoloģijas. Gadu gaitā uzņēmums ir kļuvis par tehnoloģisko līderi ar modernu un visaptverošu drošības risinājumu un pakalpojumu portfeli, kuros izmantotas unikālas tehnoloģijas, kas aizsargā mājas lietotājus un lielās korporācijas, valdības, rūpniecību un infrastruktūru.


Derwent Top 100 Global Innovators 2020


Kaspersky ir gandrīz 900 patentu portfelis, kas piešķirti ASV, Eiropā, Ķīnā, Krievijā un Japānā. Starp ievērojamākajiem nesenajiem izgudrojumiem var minēt izstrādes galiekārtu atklāšanas un reaģēšanas (EDR) un drošības informācijas un notikumu pārvaldības (SIEM) sistēmu jomā, mašīnmācīšanās un smilškastes tehnoloģiju izmantošanā (patents sistēmai un metodei, lai analizetu failu kaitīgumu virtuālajā mašīnā). Šīs un daudzas citas patentētas tehnoloģijas ir ieviestas Kaspersky risinājumos, piemēram, Kaspersky Anti Targeted Attack (KATA), Kaspersky Endpoint Detection and Response (KEDR), Kaspersky Industrial Cybersecurity for Nodes un citos produktos.

Pastāvīgas inovāciju virzīšanas un jaunu tehnoloģiju un risinājumu ieviešanas rezultātā Kaspersky turas vienu soli priekšā konkurentiem, un uzņēmuma risinājumi joprojām ir visvairāk pārbaudīti un visvairāk apbalvoti neatkarīgos testos un pārskatos.

Uzņēmuma izpilddirektors Jevgeņijs Kasperskis sacīja: “Ir liels gods otro gadu pēc kārtas tikt nosauktam par Derwent Top 100 Global Innovator 2020 kopā ar citiem nozares līderiem. Es vēlos pateikties mūsu labākajiem pētniekiem par viņu pastāvīgajām inovācijām un mūsu juridiskajai komandai, kas smagi strādā, lai aizsargātu mūsu tehnoloģijas un iegūtu patentu tiesības dažādos reģionos. Tā kā mūsu biznesa uzmanības centrā ir pāreja no "kiberdrošības" uz plašāku "kiberimunitātes" jēdzienu, mēs turpināsim būt starp līderiem inovācijās un attīstīt augstākus nozares standartus nākotnei."

"Globālo ideju nerimstošais temps nozīmē, ka saasinās konkurence starp inovatoriem, un palikšana virsotnē kļūst arvien grūtāka," sacīja Džefs Rojs, Clarivate Analytics IP grupas prezidents. "Mēs apsveicam 100 labākos pasaules inovatorus par jaunu ideju ģenerēšanas kultūras izveidi, konsekventi radot jaunas vērtības no izgudrošanas un nodrošinot izcilību pētniecībā un intelektuālā īpašuma izveidē."

Tagad tā devītajā gadā Derwent Top 100 Global Innovators izmanto redakcionāli uzlabotus, autoritatīvus un precīzus patentu datus no Derwent World Patents Index ™ (DWPI) un Derwent Patent Citations Index ™ (DPCI), lai izsekotu jauninājumiem, balstoties uz četriem rādītājiem:

  • Apjoms: Organizācijai pēdējos piecos gados jābūt vismaz 100 piešķirtajiem izgudrojumiem (un kopā iesniegtiem vairāk nekā 500).
  • Ietekme: Pakārtotās ietekmes līmenis, kas izpaužas augtsā citējamībā no citu organizāciju ir puses un ko mēra, izmantojot Derwent Patent Citations Index par pēdējiem pieciem gadiem, izslēdzot citēšanu no pašas organizācijas.
  • Panākumi: augsta sekmīguma attiecība patentu iegūšanā.
  • Globalizācija: patenta pieteikuma iesniedzēja ieguldījumu līmenis viņu izgudrojumā, kas tiek atsekots aizsardzības procesos visos četros galvenajos tirgus patentu birojos Ķīnā, Eiropā, Japānā un Amerikas Savienotajās Valstīs.
Derwent Top 100 Global Innovators 2020 ziņojums un pilns 100 labāko organizāciju saraksts atrodams šeit.


Kaspersky-Derwent-Top-100-Global-Innovator-2020


Par Kaspersky
Kaspersky ir globāls kiberdrošības uzņēmums, kas dibināts 1997. gadā. Kaspersky dziļās draudu izlūkošanas un drošības zināšanas pastāvīgi tiek pārveidotas par novatoriskiem drošības risinājumiem un pakalpojumiem, lai aizsargātu uzņēmējdarbību, kritisko infrastruktūru, valdības un patērētājus visā pasaulē. Uzņēmuma visaptverošajā drošības risinājumu portfelī ietilpst vadošā galiekārtu aizsardzība un virkne specializētu drošības risinājumu un pakalpojumu, lai cīnītos pret sarežģītiem un mainīgiem digitāliem draudiem. Kaspersky tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonus lietotāju un 250 tūkstošus korporatīvo klientu, palīdzot saglabāt tiem svarīgo.

2017. gadā Kaspersky, konsultējoties ar valstu regulatoriem (īpaši Lielbritānijas, kas ir mītnes zeme Kaspersky pārvaldītājsabiedrībai), uzsāka savu Starptautisko caurredzamības iniciatīvu, kuras ietvaros uzņēmuma digitālā infrastruktūra, ieskaitot antivīrusu mākoni un virtuālo programmatūras salikšanas līniju, tiek migrēta uz Šveici, bet īpaši izveidotos Caurredzamības centros valdību regulatori, korporatīvie partneri un klienti var caurlūkot uzņēmuma produktu pirmkodu, programmatūras atjauninājumus, ļaunprogrammatūras noteikšanas noteikumus, kā arī citus tehniskos un biznesa procesus (tas jau ir noticis vairāk kā 20 reizes). Plašāk par iniciatīvu un citiem tās ietvaros veiktajiem pasākumiem, kas faktiski aizsāk jauna uzticamības standarta izveidi IT nozarē, kā arī informāciju par pieteikšanos Caurredzamības centra apmeklējumam, atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/transparency-center, bet visaptverošu informāciju par caurredzamību Kaspersky darbībā atradīsiet lapā https://www.kaspersky.com/about/transparency.

Paaugstinātas drošības sistēmām un prasīgiem biznesa klientiem Kaspersky piedāvā unikālu risinājumu (mums nav zināmi līdzīgi risinājumi) - Kaspersky Private Security Network, kas paredz mākoņsistēmas izvietošanu klienta infrastruktūrā viņa pilnā pārziņā, līdz ar ko nekādi dati neatstāj klienta infrastruktūru, pie viena nodrošinot maksimāli augstu aizsardzības līmeni. Kā bezmaksas alternatīva tiek piedāvāts lokālais centralizēts Kaspersky Private Security Network Latvijā. Vairāk par to lasiet šeit.